Most olvasott cikk
4 hasznos app, ami segíthet a vegán életmódban

4 hasznos app, ami segíthet a vegán életmódban

Vegán appok

Itt a nyár, ilyenkor mindenki szeret utazni, nyaralni, kikapcsolódni családjával és barátaival. Igen, még a vegánok is.

Azonban vegánként ismeretlen városokba, országokba való utazás igazi kihívást jelenthet. Néha nem könnyű olyan éttermeket találni, ahol van vegán opció, és ha végül találtunk egyet, akkor sem biztos, hogy megértjük, mi mit jelent az étlapon.

Ezek az akadályok néha jó mókának tűnnek, azonban egy idő után könnyen el is ronthatják a nyaralásunkat. Manapság a telefonunk gyors segítséget nyújthat ilyen helyzetekben még akkor is, ha nem rendelkezünk Wi-Fi-vel.

Íme néhány vegán utazási alkalmazás, melyek segítségünkre lehetnek az ilyen helyzetekben. Gyetkó Adrienn írása.

1. Happy Cow

A Happy Cow talán a legismertebb telefonos alkalmazás a vegánok körében, és ha egyszer kipróbálod, megérted, miért. Ez a weboldal 1999 óta működik, ma pedig már ugyanez az adatbázis applikáció formájában is elérhető.

A Happy Cow segítségünkre lehet, ha a közelünkben szeretnénk vegán vagy vegetáriánus éttermeket találni.

Olyan éttermekre is rá tudunk keresni, amelyek kínálnak húst, azonban van vegán opciójuk is. Emellett segíthet találni vegán pékségeket, egészséges ételeket kínáló üzleteket és kávézókat is.

Ha találtunk egy szimpatikus éttermet, akkor elolvashatjuk róla mások véleményeit, és az elérhetőségi adatokat is megtalálhatjuk a foglaláshoz. Emellett az alkalmazás azt is megmutatja, hogy hogyan juthatunk el az adott étteremhez.

2. Vegan Xpress

Volt már olyan, hogy külföldön beültél egy étterembe, és nem igazán tudtad, mely ételek nem tartalmaznak állati termékeket? A Vegan Xpress alkalmazás hagyományos- és gyorséttermek vegán opcióit mutatja meg.

Ez az alkalmazás bármilyen kiránduláshoz, túrázáshoz megfelelő lehet, hiszen így nincs szükségünk wifire a lehetőségek felkutatásához.

Egyszerűen csak le kell töltenünk az éttermi információk teljes adatbázisát, és amikor találunk egy szimpatikus éttermet, már meg is nézhetjük, milyen vegán opciók közül tudunk majd választani.

Ráadásul az alkalmazás a választott étel összetevőit is megmutatja, így az allergiásoknak és ételérzékenyeknek különösen ajánlott.

A Vegan Xpress folyamatosan frissül új lehetőségekkel, így feltétlen töltsétek le a frissítéseket, ha rendelkezésre állnak!

Vegán appok vegán életmódhoz

3. Air Vegan

A reptereken néha órákat kell várnunk a gépünkre, és ezalatt az idő alatt gyakran megéhezünk. Azonban vegán- és vegánbarát éttermeket keresni a repülőtereken gyakran még nehezebb feladat, mint általában.

Ilyen esetekben hívhatjuk segítségünkre az Air Vegant, amely megmutatja, hogy az adott repülőtéren melyik terminálokon állnak rendelkezésre vegán opciók.

Egyszerűen csak annyi a dolgunk, hogy az alkalmazásban rákeresünk az adott repülőtérre. Ekkor megjelennek az egyes terminálok egy-egy színkóddal ellátva.

Ha zöld színjelzést látunk, akkor az adott terminálon sok választási lehetőségünk van vegánként. A sárga a néhány-, a piros pedig a nagyon kevés vegán opciót jelzi.

Érdemes lecsekkolni a lehetőségeket még az utazás előtt, és ha nem túl kecsegtetőek az ajánlatok, akkor inkább készüljünk egy kis házi útravalóval.

4. V-Cards: Vegan Abroad

Ha jártál már valaha olyan országban, ahol az emberek nem igazán beszélték az általad beszélt nyelveket, akkor tudod, milyen nehéz is az éttermekben rendelni valamit.

Mindenevőként ez egy szórakoztató kaland lehet, hiszen csak rámutatsz egy véletlenszerű fogásra, aztán kíváncsian várod, hogy mi lesz belőle.

Azonban vegánként ez kockázatos lehet, hiszen így olyan állati termékek is kerülhetnek a tányérodra, amelyeket nem akarsz majd megenni. Ekkor válhat hasznodra a V-Cards: Vegan Abroad.

Ez az alkalmazás tartalmazza a vegánok számára fontos mondatok fordítását több mint száz nyelven.

Csak ki kell választanod az adott ország nyelvét, és a kártyán megjelenik, hogy miket ehet és miket nem egy vegán az adott nyelven.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.