Most olvasott cikk
Vegán angol reggeli rizsbaconnel

Vegán angol reggeli rizsbaconnel

angol reggeli veganizálva

Mi sem jobb a vasárnapi, ráérős délelőttökön, mint egy fenséges kései reggeli. Ezt az angolok is jól tudják: nem véletlenül világhíres a reggelijük, amit ők nemes egyszerűséggel csak full breakfast névvel illetnek, ami annyit jelent: teljes reggeli.

A vegán angol reggeli elkészítése pedig pontosan ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a hagyományos változaté. Ehhez hoztunk most receptet.

Hozzávalók (2 adaghoz):

A tofurántottához:

  • 180 g natúr vagy füstölt tofu
  • 1 kisebb fej hagyma
  • ½ tk kurkuma
  • ½ tk fekete só
  • ½ tk fokhagymapor
  • só, bors
  • petrezselyem (díszítésnek)

A „baconhoz”:

  • 4 db rizspapír
  • 1,5 ek olaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1,5 ek sörélesztőpehely
  • 1 tk folyékony füst (5 ml)
  • 1 tk agávészirup/datolyaszirup (5 ml)
  • ½ tk (füstölt) pirospaprika
  • ½ tk fokhagymapor
  • só, bors

A bagetthez:

  • 8 szelet bagett
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 ek mustár
  • 1 ek agávészirup
  • 1 ek olívaolaj

További összetevők:

  • 1 konzerv (430 g) paradicsomos bab
  • 4 szál szójavirsli/gabonakolbász

Elkészítés:

A “bacon”:

  1. A ropogós elemhez először a készítsd el a pácot. Ehhez egy kis tálban keverj össze három evőkanál szójaszószt, másfél evőkanál olajat, másfél evőkanál sörélesztőpelyhet, egy teáskanál folyékony füstöt, fél teáskanál pirospaprikát, fél teáskanál fokhagymaport, sót és borsot.
  2. A rizspapírokat vágd fel kb. 3 cm-es csíkokra, majd áztasd vízben, amíg el nem színtelenedik és ruganyos nem lesz az állaga (kb. fél perc). Ezután illessz össze két darabot és tedd félre egy kicsit száradni.
  3. A pácot kend rá egy ecset segítségével a rizspapírcsíkok mind a két oldalára, majd előmelegített sütőben 175 °C-on süsd 15-20 percig, amíg ropogós nem lesz a külseje.

A tofurántotta:

  1. Törd össze a tofut egy villával és kockázd fel a hagymát.
  2. Hevíts egy serpenyőben egy evőkanál olajat és pirítsd a hagymát öt percig, majd add hozzá az összetört tofut és szinte folyamatos kavargatás mellett pirítsd még kb. 8 percen keresztül.
  3. Adj hozzá 50 ml vizet, sózd, borsozd és szórd meg fél teáskanál sóval és fokhagymaporral. Süsd még két percig, majd zárd el.

A bagett:

  1. A koktélparadicsomokat vágd félbe, a bagettet pedig szeleteld fel rézsútosan, és halmozd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  2. Egy kisebb tálban keverj össze egy evőkanál mustárt, egy evőkanál agávészirupot és egy evőkanál olajat, majd kend le vele bagetteket és a koktélparadicsomokat.
  3. Süsd 180°C-on 15 percig, amíg a bagett meg nem pirul.

Tálalás:

  1. A gabonakolbászt vagy szójavirslit egy serpenyőben egy kevés olajon pirítsd körbe.
  2. Egy lábasban a tűzhelyen vagy a mikróban melegítsd fel a paradicsomos babot.
  3. Helyezd a képen látható módon vagy tetszés szerint az elkészült elemeket egy lapos tányérra és a tofurántottát szórd meg friss petrezselyemmel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.