Most olvasott cikk
Vajon Meghan Markle és Harry herceg babája tényleg vegán lesz?

Vajon Meghan Markle és Harry herceg babája tényleg vegán lesz?

Az eddig sem volt titok, hogy Meghan Markle, Sussex hercegnéje a növényi táplálkozást részesíti előnyben. Emiatt nem kellett volna, hogy meglepődést váltson ki, mikor elindult a pletyka, miszerint ő és Harry a királyi örököst is vegánként kívánják nevelni.

Valahogy ez a hír mégis sokakat megdöbbentett. Vegán baba? Valóban lehet ilyet csinálni? Bölcs dolog ez? Biztonságos? – merültek fel a kérdések többek fejében.

És ha a pletykák igazak, az egyik nagy ellenző maga Elizabeth királynő lehet.

„A királynő nem fogja ezt hagyni”

– mondta egy „bennfentes” a Women’s Day napilapnak.

“Meghan láthatóan kevés figyelmet szentel a királyi hagyományoknak, de a baba vegánként való nevelését semmiképp sem fogja tolerálni a királynő. A téma feszült beszélgetéseket generált Meghan és Harry között, aki nem akarja felzaklatni nagyanyját.”

Vegán babanevelés

Ha a szüleid vagy a sógorság nem értenek egyet azzal, hogy milyen döntéseket hozol a gyermeknevelés terén, a családban a feszültség kézzel tapintható lehet. Képzeld el, hogy Anglia királynője a nagyanyósod. Hirtelen a családi hírek nemzetközi hírekké válnak. Semmi nyomás nem lenne rajtad, ugye?

A 2016-os Reader Digest Best Health interjúban Meghan így nyilatkozott:

„A hétköznapokban vegánként étkezem, a hétvégén pedig kicsit nagyobb rugalmasságot engedek meg magamnak.”

Meghan nyilvánvaló sikereket ért el abban is, hogy férje, Harry húsfogyasztását minimálisra csökkentse, ezzel párhuzamosan növelve gyümölcs- és zöldségfogyasztását.

Így lehetséges, hogy a Sussex baba is hasonló, többnyire növényi alapú étrendet követ majd.

Mindent megkap a gyermek vegánként?

Érdekes, hogy mennyire sok aggodalom övezi a királyi baba vegán nevelését. Azonban amennyiben a szülők gondoskodnak a kisgyermek speciális szükségleteinek megfelelő kielégítéséről, nincs ok aggodalomra, a gyermek egészséges és boldog felnőtté válik.

Táplálkozási és Dietetikai Intézet szerint :

„[A] megfelelően megtervezett vegetáriánus étrend, beleértve a vegánt is, egészséges, táplálkozási szempontból megfelelő, továbbá egészségügyi előnyökkel járhat bizonyos betegségek megelőzése és kezelése terén. Ezek az étrendek megfelelnek az életciklus minden szakaszában, ideértve a terhességet, a szoptatást, a gyermekkort, a serdülőkort, az érett kort és a sportolást.

A növényi alapú étrend környezetbarátabb, mint az állati termékekben gazdag étrend, mivel kevesebb természeti erőforrást használ fel, és sokkal kevésbé károsítja a környezetet. A vegetáriánusok és a vegánok körében bizonyos egészségügyi állapotok kialakulásának kockázata csekély, ilyen az ischaemiás szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a rák bizonyos típusai és az elhízás.”

De mi van azokkal az időnként felröppenő hírekkel, amelyek olyan szülőkről szólnak, akik „vegán étrenden nevelték” gyermeküket, és vagy megölték, vagy csaknem megölték őket? Azok a szülők nem körültekintően követték a vegán étrendet.

Nem jártak utána kellően, vagy nem beszéltek egy tájékozott táplálkozási szakemberrel a vegán baba szükségleteiről. És sajnos, ezek a szomorú események elriasztják az embereket a vegán babanevelés elfogadásától.

Utat mutatni a királyi családnak egy növényi alapú jövő felé

Növényevő emberiség - Az őseink étrendje

Meghan mindig is úttörő volt abban az értelemben, hogy igyekezett elfogadóbbá tenni a királyi családot a XXI. század új nézetei felé. Egy generációval ezelőtt senki sem tudta volna elképzelni, hogy Diana hercegnő egyik fia megteheti, hogy egy amerikai színésznővel kössön házasságot, majd váljon el tőle.

Maga az esküvő is sokféleképpen ment szembe a hagyományokkal. Most pedig remélhetőleg Meghan és Harry gyermeknevelési döntései terelhetik pozitív irányba azokat.

Meghan továbbra is nyíltan érvényesíti saját stílusát és ízlését a királyi életben. Még Harryt is rávette, hogy megfékezze a vadászat iránti szenvedélyét. Emellett az egyenlőségért és a nemek jogaiért is kiáll, a jóga a mindennapjai része, és továbbra is felszólal az állatokért.

Egy világhírű állatjogi aktivista és véleményvezér, aki gyermekét növényi étrenden neveli, minden bizonnyal nagy mértékű elfogadottságot vívna ki a köztudatban ennek az életmódnak.

Válj vegánná, Sussex baba! Pozitív hatással leszel a környezetre, miközben állatok életét mented meg és megalapozod jövőbeni egészségedet. Reméljük továbbá, hogy a nagymamád tudtára adod majd, hogy ez mind rendben is van és ez a dolgok rendje.


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.