Kedden kora este vették őrizetbe azt az ukrán, fegyveres férfit, aki túszul ejtette egy busz utasait. Követelése az államfő felé egészen meglepő volt.

Szerencsére nem esett baja senkinek a túszdrámában, aminek a végén az elkövető egy nagyon szokatlan követeléssel állt elő, hogy elengedje az utasokat.

A 44 éves Maksym Kryvosh több óra után beszélni tudott Volodymyr Zelensky ukrán elnökkel, akivel egy 7-10 perces hívás után abban állapodtak meg, hogy a férfi elenged 3 túszt, köztük egy terhes nőt, az államfő pedig cserébe megoszt egy videót közösségi oldalán.

A túszejtő konkrétan arra kérte Volodymyr Zelensky elnököt, hogy egy videóban szólítson fel mindenkit az Earthlings (Földlakók) című vegán dokumentumfilm megtekintésére.

Earthlings, egy film az állatokról

A 2005-ös, ikonikus vegán filmet Joaquin Phoenix narrálta, és azt mutatja be, hogy hogyan bánnak az emberek az állatokkal a hús-, tej- és tojásiparban. Rengeteg sokkoló, de valós jelenet látható a filmben, ami a mai napig megtörténik minden vágóhídon és állattartó telepen.

Hamarosan ki is került a néhány másodperces videó a politikus oldalára. Azóta ezt már törölték, ám az internet természetesen nem felejt:

Miután ez megtörtént, az elkövető szó nélkül kijött a buszból és feladta magát. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a pontos célja az akciónak, vagy hogy a férfi vegán elveket vall-e.

Az azonban biztos, hogy korábban már eltöltött néhány évet a börtönben, az államfő elmondása szerint “egy kicsit furcsa” elképzelései vannak a világról és az életről.

Az Earthlings című filmet itt lehet megnézni ingyen és legálisan.

Prove
A Prove.hu segít, hogy a jó emberek jó döntéseket hozzanak - útmutatók a vegán életmódról, növényi étrendről és az állatjogokról.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.