Most olvasott cikk
Egy ukrán túszejtő egyetlen követelése az volt, hogy az elnök posztoljon egy vegán dokumentumfilmet

Egy ukrán túszejtő egyetlen követelése az volt, hogy az elnök posztoljon egy vegán dokumentumfilmet

Egy ukrán terrorista vegán dokumentumfilmet követelt az ukrán elnöktől

Kedden kora este vették őrizetbe azt az ukrán, fegyveres férfit, aki túszul ejtette egy busz utasait. Követelése az államfő felé egészen meglepő volt.

Szerencsére nem esett baja senkinek a túszdrámában, aminek a végén az elkövető egy nagyon szokatlan követeléssel állt elő, hogy elengedje az utasokat.

A 44 éves Maksym Kryvosh több óra után beszélni tudott Volodymyr Zelensky ukrán elnökkel, akivel egy 7-10 perces hívás után abban állapodtak meg, hogy a férfi elenged 3 túszt, köztük egy terhes nőt, az államfő pedig cserébe megoszt egy videót közösségi oldalán.

A túszejtő konkrétan arra kérte Volodymyr Zelensky elnököt, hogy egy videóban szólítson fel mindenkit az Earthlings (Földlakók) című vegán dokumentumfilm megtekintésére.

Earthlings, egy film az állatokról

A 2005-ös, ikonikus vegán filmet Joaquin Phoenix narrálta, és azt mutatja be, hogy hogyan bánnak az emberek az állatokkal a hús-, tej- és tojásiparban. Rengeteg sokkoló, de valós jelenet látható a filmben, ami a mai napig megtörténik minden vágóhídon és állattartó telepen.

Hamarosan ki is került a néhány másodperces videó a politikus oldalára. Azóta ezt már törölték, ám az internet természetesen nem felejt:

Miután ez megtörtént, az elkövető szó nélkül kijött a buszból és feladta magát. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi volt a pontos célja az akciónak, vagy hogy a férfi vegán elveket vall-e.

Az azonban biztos, hogy korábban már eltöltött néhány évet a börtönben, az államfő elmondása szerint “egy kicsit furcsa” elképzelései vannak a világról és az életről.

Az Earthlings című filmet itt lehet megnézni ingyen és legálisan.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.