Új-Zéland a vegán életmódot ajánlja

Új-Zéland kormánya a növényi étrendet ajánlja az embereknek

Az Egészségügyi Minisztérium egy jelentést tett közzé, mely a kórházak és más egészségügyi szolgáltatók szénlábnyomát vizsgálja; az iratot a “Fenntarthatóság és az Egészségügy” címmel láttak el.

Egyebek közt új vegán menük bevezetését javasolja, ösztönzi az embereket arra, hogy kevesebbszer vezessenek autót és felhívja a figyelmet, hogy kevesebb energiát használják az épületekben.

Új-Zéland szén-dioxid kibocsátásának csaknem fele (49 százaléka) a mezőgazdasági tevékenységből származik, tehát a kormány a hús- és tejtermelés csökkentését elengedhetetlennek tartotta az ország környezeti terheinek csökkentésében.

A minisztérium célja az egészségesebb ételek hozzáférhetőségének megkönnyítése a betegek, a kórházak látogatói és személyzete számára – a növényi alapanyagokra összpontosítva.

Fenntarthatóbb növényi étrend

A jelentésben kérik az alkalmazottakat, hogy ösztönözzék növényi étrendre az embereket, mivel a vörös hús előállításához több erőforrásra van szükség, mint a növényi alapú alternatívák előállításához.

Az Aotearoa Vegán Társaság gratulált az Egészségügyi Minisztériumnak, hogy elismerte a növényi ételek egészségének és fenntarthatóságának értékét.

Örülünk, hogy ez a kormányhivatal elkötelezett az éghajlatváltozás és a lakosság egészségének javítása kapcsán, és felkéri a betegeket, a személyzetet és a lakosságot, hogy csökkentsék hús- és tejtermék fogyasztásukat. Teljes mértékben támogatjuk ezt a kezdeményezést és szívesen segítünk minden lehetséges módon.

– nyilatkozta Claire Insley, a társaság szóvivője.

Ha a kórházak elkezdhetik gyümölcs- és zöldségtermesztésüket a saját földjeiken, vagy az épületeik tetején, az nagymértékben hozzájárulna az erőforrások pazarlásának megfékezéséhez, illetve az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez, mivel több zöld terület jönne létre, mely különösen a városokban lenne fontos.

[irp posts=”7776″ name=”Hogyan javíthat az egészségeden a növényi étrend?”]

Ez a cikk is érdekelhet:

Z-generációs lány étkezése: zöldségeket vág fel egy vágódeszkán a konyhában.

Már nem a bolygóvédelem a legfontosabb a fiataloknak – ezt választják helyette

Az alfa és Z generáció étkezési szokásait az elmúlt években

Küldd tovább a cikket!

Kövess minket Facebookon is!

Neked ajánljuk

Két bao zöldségekkel

Zöldséges bao – ázsiai street food különleges eszközök nélkül

Sültpaprika-krémleves díszes tálban

Sültpaprika-krémleves fűszeres pirított csicseriborsóval

Szürke színű, fekete szezámos fagylalt egy fehér tálban

Szezám Éjszakája fagylalt – misztikus ízek nyárutóra

Legnépszerűbb

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének