Most olvasott cikk
Egy igazán meglepő szülői szerep: árva kiscicákon kotlott a gondos tyúkanyó

Egy igazán meglepő szülői szerep: árva kiscicákon kotlott a gondos tyúkanyó

Tyúk és macska egymás mellett

Alig akart hinni a szemének egy iraki gazda, amikor három macskakölyköt talált a tyúkólban. A kiscicákat egy igazi tyúkanyó vette szó szerint szárnyai alá, akik láthatóan nagyon élvezték a tollas dadus biztonságot nyújtó közelségét.

A mindennapok során számos olyan jelzőt használunk, amelyek egyes állatok pozitív vagy sokszor ámulatba ejtő tulajdonságait emelik ki. Lehetünk ravaszak, mint a róka, vagy járhatunk hangtalanul, mint a macskák. Anyaként pedig válhatunk félelmet nem ismerő védelmezőkké – anyatigrisekké – is, ha úgy gondoljuk, gyermekünk veszélyben van. Egy másik állati jó tulajdonságot kiemelő jelző a tyúkanyó, a mindig gondoskodó, mindenkire odafigyelő, mindenkit oltalmazó édesanya jelzője.

Akik eddig nem értették, honnan ered a kifejezés, azok számára egy friss TikTok-videó elegendő magyarázattal szolgálhat. A The Animal Club számolt be arról a különös esetről, amit egy iraki gazda, Goran Surchi rögzített a telefonjával, és amit már több mint félmillióan láttak az interneten.

A megdöbbentő videón az látszik, ahogy egy tyúkanyó három elárvult kiscicát vesz a szárnyai alá. A nem túl gyakori szülő-gyermek párosítás, úgy látszik, egyik felet sem zavarta. A tyúkanyó teljes természetességgel nyújtott oltalmat az édesanyjukat elvesztő cicáknak, akik láthatóan nagyon kényelmesen érezték magukat a meleget és védelmet nyújtó tollak alatt.

@goran.surchi😩😩

♬ الصوت الأصلي – goran.a.surchi

A gazda először nagyon megijedt

Goran úgy nyilatkozott a Bored Panda weboldalnak, akik még 2021-ben számoltak be a szívmelengető meglepetésről, hogy nyávogásra lett figyelmes a tyúkólból. Természetesen egyből a legrosszabbra gondolt, hiszen a kifejlett macskák komoly veszélyt jelenthetnek az állataira. Az elvadult macskák világszerte hatalmas gondot jelentenek a biodiverzitásra, mivel kis testű madarakat, hüllőket és kétéltűeket is előszeretettel pusztítanak.

Goran a kezdeti ijedtségből felocsúdva megdöbbenve hallotta, hogy a nyávogás az egyik tyúk alól jön. Felemelve a madarat pedig észrevette a három kiscicát. Az árva macskák anyját később a közeli tóban találták meg, amibe belefulladt. Goran elmondása szerint szinte olyan, mintha a tyúkanyó tudta volna, hogy a kiscicák elvesztették az anyjukat, és kellett nekik egy pótanya.

A kommentszekcióban természetesen mindenki arról áradozott, hogy mennyire aranyos a cicákról gondoskodó tyúkanyó. Volt, aki azt írta, hogy gyerekként utálta a csirkéket, de ez a videó megváltoztatta a véleményét róluk. Egy felhasználó pedig egyenesen azt írta: „Ez a legcukibb dolog, amit egész életemben láttam, halálosan aranyos.”

Az eredeti bejegyzés és a The Animal Club szemléje sem tér ki arra, hogy mi lett a három kiscicával. Lehet bármennyire is gondoskodó a pótmama szerepét betöltő tyúkanyó, a macskák emlősök, ezért hiába is próbálná táplálni őket. A hozzászólásokban feltűntek már olyanok, akik jelezték, hogy örökbe fogadnák a macskákat, szóval remélhetjük, hogy a szívmelengető történet boldog befejezéssel zárult.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.