Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 5 dkg szójagranulátum
- 2 evőkanál őrölt dió
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál majoránna
- késhegynyi pirospaprika
- só, vegeta
- 1 fej fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A rizst egy csipet sóval hideg vízben, 1:2 arányban feltesszük főni közepes lángon, majd ha felforrt, takarékra vesszük, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ha már nincs rajta víz, lehúzzuk a tűzről és még 10 percre lefedjük.
- A szójagranulátumot sós-vegetás meleg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
- Ezután hozzáadjuk a darált diót, a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és ízlés szerint még fűszereket.
- Az egészet összekeverjük, kevés olajon pár perc alatt kicsit összesütjük, majd a kifőtt rizzsel összekeverjük.
- A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk.
- A szójás keverékkel megtöltjük a paprikákat és olajozott tepsibe helyezzük őket.
- Fokhagyma gerezdeket teszünk a paprikák közé, és kicsi olajjal lekenjük a tetejüket olajjal. Rózsaszínűre sütjük.
- A paradicsomszószhoz egy lábasban két evőkanál olajat hevítünk, amin két evőkanál lisztet megpirítunk, vigyázva, nehogy megégjen. Babérlevelet teszünk bele, majd amikor rózsaszínű a rántás, felöntjük ½ liter paradicsomlével, és pár perc alatt összeforraljuk. Sózzuk és ízlés szerint cukrozzuk.
- A kész paprikákat a paradicsomszószban tálaljuk.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.