Most olvasott cikk
Töltött paprika recept (vegán)

Töltött paprika recept (vegán)

Töltött paprika vegán-min

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 5 dkg szójagranulátum
  • 2 evőkanál őrölt dió
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kávéskanál majoránna
  • késhegynyi pirospaprika
  • só, vegeta
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A rizst egy csipet sóval hideg vízben, 1:2 arányban feltesszük főni közepes lángon, majd ha felforrt, takarékra vesszük, és kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ha már nincs rajta víz, lehúzzuk a tűzről és még 10 percre lefedjük.
  3. A szójagranulátumot sós-vegetás meleg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a darált diót, a fűszereket, az apróra vágott vöröshagymát és ízlés szerint még fűszereket.
  5. Az egészet összekeverjük, kevés olajon pár perc alatt kicsit összesütjük, majd a kifőtt rizzsel összekeverjük.
  6. A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk.
  7. A szójás keverékkel megtöltjük a paprikákat és olajozott tepsibe helyezzük őket.
  8. Fokhagyma gerezdeket teszünk a paprikák közé, és kicsi olajjal lekenjük a tetejüket olajjal. Rózsaszínűre sütjük.
  9. A paradicsomszószhoz  egy lábasban két evőkanál olajat hevítünk, amin két evőkanál lisztet megpirítunk, vigyázva, nehogy megégjen. Babérlevelet teszünk bele, majd amikor rózsaszínű a rántás, felöntjük ½ liter paradicsomlével, és pár perc alatt összeforraljuk. Sózzuk és ízlés szerint cukrozzuk.
  10. A kész paprikákat a paradicsomszószban tálaljuk.

Töltött paprika recept-min

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.