Most olvasott cikk
Több, mint 80 kilót fogytam a növényi étrenddel

Több, mint 80 kilót fogytam a növényi étrenddel

Fogyás vegánként - 80 kilót adtam le 7 hónap alatt

Iain McLeod, aki egész életében egészségtelen életmódot folytatott, most megosztja, hogy hogyan adott le több mint 80 kg-ot növényi étrenddel és edzéssel.

A 32 éves férfi a testsúlyának felét elvesztette egy év alatt; több mint 160 kg-ról 80-ra fogyott le.

Amikor most visszaemlékezek arra az időszakra, akkor látom, mennyire utáltam magam. Ezenfelül nem sok választott el a haláltól

– nyilatkozta Iian a LADbible-nek.

Egyáltalán nem volt önbizalmam, nem szerettem magam, nem volt hitem, se önbecsülésem.

McLeod már gyermekként is evéssel vezette le a stresszt. Majd felnőttként más megbirkózási stratégiát választott: rendszeresen ivott és dohányzott (több, mint 40 szálat is elszívott egy este) továbbá gyakran nyúlt drogokhoz különböző partikon.

Drog után növényi étrenden él a férfi

Stressz

Az elhízása akkor kezdődött, mikor a partnere, Jemma Ward döntés elé állította: választania kellett a bulizós életmódja, valamint barátnője és két gyermeke között.

McLeod ekkor feladta a partikat, de ezzel párhuzamosan elkezdett máshogy megbirkózni a problémáival: evéssel kezelte az életében lévő stresszt. Mivel buszsofőrként dolgozott, így az ülő életmód is hozzásegítette ahhoz, hogy három év alatt majdnem 40 kg-ot hízzon.

Mivel tudta, hogy az evést használja fel ahhoz, hogy elkerülje a mélyen gyökerező problémáival való szembenézést, így úgy döntött, hogy szakértőhöz fordul.

Három hónapos konzultáción vettem részt 2017 januárjától 2017 márciusig

– mondta McLeod.

Ezidő alatt rájöttem, hogy a problémáim fő oka az apámmal való kapcsolatom volt. Normalizáltam az én viselkedésemet és az ő viselkedését, és ezt használtam kifogásként a tetteimre.

McLeod évek óta próbálta megváltoztatni az életmódját és sok diétát kipróbált, de az önutálat, a keserűség és a düh mindig útját állta.

Miután három hónapig dolgozott az érzelmein, eldöntötte, hogy 2018 elején életmódváltásba kezd. Növényi alapon kezdett el táplálkozni, és rendszeresen edzett.

Fogyás növényi étrenddel

Imádom. Rengeteg energiám lett. Ha szemetet eszel, úgy is fogod érezni magad, nem igaz?’

A diétám alatt főként zabkását, szóját, tofut, más húspótlókat, barna rizst, teljes kiőrlésű tésztát és szójatejet fogyasztottam. Ezenfelül nagyon sok vizet ittam.

Az étkezések között 10-15 adag gyümölcsöt és zöldséget is fogyasztottam minden nap. Ezenfelül nem ettem este 8 óra után, ezt időszakos böjtölésnek hívtam.

Ami az edzést illeti, McLeod hetente háromszor járt edzőterembe. Ekkor egy órás súlyzós edzést, illetve egy órás cardiot végzett (15-15 perc edzés a futógépen, az evező gépen, a biciklin, majd a cross-traineren). Ezenfelül heti kétszer úszott 50 hosszt.

80 kilót fogytam vegán étrenddel
Iain McLeod / LADBible

Ma már az otthoni edzést választja heti hat alkalommal.

Egy hibrid programon vagyok most. Megalkottam a saját Insanity/P90x3 edzéstervemet, és minden nap megcsinálom. A vasárnap a pihenőnapom. Április elsején lesz, hogy ezt a programot 7 hónapja csinálom. Egyszerűen imádom!

McLeod azt tanácsolja azoknak, akik hasonló szituációban vannak, hogy először a problémáik gyökerét találják meg.

Ne add fel, folytasd! A következetesség a kulcs

– mondta.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.