Most olvasott cikk
Szellemes áprilisi tréfát talált ki idén egy vegán húscég, ami reklámnak sem utolsó

Szellemes áprilisi tréfát talált ki idén egy vegán húscég, ami reklámnak sem utolsó

Egy neves húsipari vállalatról kiderült, hogy egy ideje növényi termékeket forgalmaz húskészítményként, és ebben EZ a cég is könyékig benne van.

Április elseje minden évben szolgáltat olyan anyagokat, amin derülhetünk egy sort. Idén a THIS cég állt elő egy olyan “oknyomozó videóval”, amiben egy “nagy múltú húsipari vállalat vásárlókat megtévesztő ügyleteiről rántják le a leplet”.

Könnyen benézhette a poént bárki, akinek nem esett le egyből, hogy mi a pontos dátum. Az álriportot ugyanis Michael Buerk szereplésével készítették, aki nagyon komoly újságírói és hírolvasói karriert mondhat magának a szigetországban. Buerk majd’ három évtizeden keresztül konferálta a BBC News-t, és számos más műsorban is feltűnt a csatornán 2002-es visszavonulásáig.

Magyar felirat sajnos nincs a videóhoz, de a következő a tényállás:

A riport a jelenlegi élelmiszerellátási-lánc fennakadásaival indul. Az EU-ból való kilépés, valamint a koronavírus megjelenése nagyon komoly gondokat okoz az Egyesül Királyság élelmezésében, de ahogy Buerk mondja, a legtöbb cég összeszorított fogakkal ugyan, de valahogy felnőtt a feladathoz.

Nem úgy a Stewart Hendry & Sons – egy kitalált és igen nagy piaci részesedéssel rendelkező húsipari vállalat –, akik elég etikátlan módszerhez folyamodtak a válság leküzdésé érdekében: vegán, növényi alapú húskészítményeket árusítottak igazi húsként felcímkézve.

A cégvezetés természetesen nem nyilatkozik az incidenst illetően, de az újságírónak sikerül felgöngyölíteni a szálakat, amik a THIS cég székhelyére vezetnek, ugyanis ennek a cégnek a termékei kerültek állatból származó húsként a boltok polcaira.

Sőt, nemcsak a helyi közértek és az ott vásárló lakosok, de előkelő szállodák Michelin-csillagos séfjei is az átvertek között vannak, ahogy ez a riportból kiderül.

Buerk meg is kérdezi a Percy’s főszakácsát, hogy Michelin-csillagos séf létére hogy nem vette észre, hogy nem valódi húst használ.

Nem tudom, egyszerűen nem értem. Olyan illata volt, mint a húsnak, úgy is nézett ki, mint az igazi hús. Éreztem az illatát. Nem értem.

A riport végén elhangzik, hogy az átvert vásárlók legalább azzal a tudattal vigasztalódhatnak, hogy a szénlábnyomuk sokkal kisebb, mint amit eredetileg hittek, hiszen a növényi alapú húskészítmények előállítása lényegesen kevesebb kibocsátással jár, mint az állatból származó termékeké.

Micsoda pontosan EZ?

Az áprilisi tréfának és nyilvánvalóan bizonyos mértékig reklámnak is készült videó mögött egy viszonylag fiatal vállalkozás áll, ami a weboldalukon olvasható leírás szerint azt tűzte ki célul, hogy nyugdíjba vonultassa a haszonállatokat.

Az angolul értők számára ajánlott, hogy járják körbe az oldalt, mert ritkán találkozik az ember ennyire fiatalos, laza, már-már szemtelenül közvetlen kommunikációval hivatalos céges felületen.

Andy és Pete a THIS megalapítása előtt egy olyan gyorséttermet üzemeltetett, ahol állatokból készültek a fogások. Ezt követte egy hatalmas fordulat, ugyanis egyik növényi alapú húskészítményt sem találták megfelelőnek.

Olyanoknak készültek, akik zoknival hordják a szandált

– fejtik ki véleményüket YouTube oldaluk leírásában.

Ezért döntöttek úgy, hogy saját kezükbe veszik a dolgokat, és olyan terméket készítenek, ami minden szempontból megegyezik az állati eredetű termékekkel, kivéve a kibocsátást és az állatoknak okozott szenvedést.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.