Tavaszi vegán zöldségleves (TÉNÉ)

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Szilvás morzsasüti felszeletelve, mellette egész és felezett szilvák

Szilvás morzsasüti – a tökéletes, egyszerre omlós és ropogós őszi desszert

Egy tál színes paella, rajta pár gerezd lime, a háttérben zöldségek

Vegán paella – színes-zamatos spanyol klasszikus extra fehérjetartalommal

Vegán Tom Kha leves fekete tányérban, mellette ázsiai asztaldíszekkel

Vegán Tom Kha leves – illatos és melengetően pikáns fúziós fogás

Mi sem lehetne jobb, mint egy egyszerű, otthonos meleg leves. Ez a zöldségleves rendkívül laktató, mégis kevés hozzávalót igényel, a zöldségek fajtáját pedig tetszés szerint variálhatod benne. 

Ez a vegán zöldségleves ráadásul nem tartalmaz hozzáadott olajat vagy feldolgozott élelmiszereket, így kiválóan illeszthető a teljes értékű növényi étrendbe is. A sárgarépa, a szárzeller és a zöldborsó frissességet és gazdag ízeket adnak ehhez a tápláló leveshez.

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 500 g krumpli kockára vágva
  • 1 szál újhagyma szeletelve
  • 3 közepes sárgarépa félkarikára vágva
  • 3 szál szárzeller szeletelve
  • 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1,5 l zöldségalaplé/víz
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • egy csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Miután előkészítetted a zöldségeket, egy nagyobb lábasban tedd fel főni a burgonyát másfél liter zöldségalaplében vagy vízben. Forrástól számított tíz perc után add hozzá a fűszereket és a többi zöldséget a borsó kivételével, majd sózd, borsozd.
  2. Főzd további 30 percig alacsony-közepes lángon, majd jöhet hozzá a zöldborsó. 
  3. Tíz perc múlva zárd el és tedd a leves egyharmadát turmixgépbe, vagy a botmixer aljába, és krémesítsd el.
  4. Keverd hozzá a leveshez az elturmixolt masszát, ez fogja majd besűríteni.
  5. Tálald frissen vágott petrezselyemzölddel.

Ez a cikk is érdekelhet:

Zöld-kék ruhás tacskó néz ki a kutyaszállító boxból|Élő állat felirattal ketrecek

Eltűnt a kutyád a repülőút alatt? A bíróság szerint nem ér többet egy átlagos poggyásznál

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének