Vegán tárkonyos raguleves recept

Vegán raguleves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hagyma
  • 1 karalábé
  • 1 közepes zeller
  • pár szem gomba
  • 1 csésze zöldborsó
  • 1 kisebb karfiol fele
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  •  só, bors, szemes bors, tárkony, leveskocka vagy vegeta, pirospaprika, babérlevél, chili (opcionális)
  • citromlé
  • rizstej vagy szójatej, esetleg növényi tejföl

Elkészítés:

  1. A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon, alacsony lángon 5-6 perc alatt megdinszteljük.
  2. A zöldségeket felszeleteljük, a karfiolt rózsáira szedjük, majd ezeket is a hagymához adjuk (kivéve a zöldborsót), és pár percig tovább pirítjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a leveskockát vagy vegetát, felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük tovább. A zöldborsót kb. 20 perc után adjuk hozzá.
  4. Kb. 30 perc után ellenőrizzük, puhák-e már a zöldségek: ha nem, akkor még 5-10 percig tovább főzzük.
  5. Az utolsó 5 percben ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük a növényi tejjel, esetleg növényi tejfölt is tehetünk bele.
  6. Ha elkészült, tárkonnyal megszórjuk a levest és citromlével savanyítjuk.

Vegán raguleves recept-min

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.