Hozzávalók:
- 2 pirospaprika szeletelve
- 200 g csiperkegomba apróra vágva
- 250-300 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g zöldbab
- 2 teáskanál cayenne bors
- 4 teáskanál őrölt paprika
- 2 citrom leve, plusz a tálaláshoz egy kevés
- olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, áttörve
- 20 szem koktélparadicsom
- 1 teáskanál sáfrány
- 500 g barna rizs
- 400 g konzerv kókusztej
- 1 csokor korianderzöld vagy petrezselyem
Elkészítés:
- Tegyük egy lábasba a paprikát a gombával, zöldborsóval, zöldbabbal, Cayenne-borssal, őrölt paprikával, egy citrom levével, jókora adag olívaolajjal, a fokhagymával és sóval együtt, és pirítsuk, amíg a zöldségek puhulni kezdenek.
- Vágjuk a koktélparadicsomokat negyedekre.
- Adjuk a paradicsomot és a sáfrányt is a keverékhez, majd pár perc múlva a kókusztejet és a rizst, illetve 700 ml vizet is keverjünk hozzá.
- Fedjük le az edényt, forraljuk fel a paellát, vegyük kicsire a lángot, hogy épp csak forrjon, majd főzzük egy órán át. Kb 20 percenként keverjük át.
- Egy óra alatt a rizs megfő, de még mindig kicsit rugalmas állagú lesz.
- Keverjük hozzá a másik citrom levét is, majd tálalásnál kínáljuk citromgerezdekkel.
Extra tipp: Adhatsz hozzá félidőben néhány szem főtt burgonyát vagy akár csicseriborsót is.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.