Hozzávalók:

  • 2 pirospaprika szeletelve
  • 200 g csiperkegomba apróra vágva
  • 250-300 g fagyasztott zöldborsó
  • 200 g zöldbab
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 4 teáskanál őrölt paprika
  • 2 citrom leve, plusz a tálaláshoz egy kevés
  • olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma, áttörve
  • 20 szem koktélparadicsom
  • 1 teáskanál sáfrány
  • 500 g barna rizs
  • 400 g konzerv kókusztej
  • 1 csokor korianderzöld vagy petrezselyem

Elkészítés:

  1. Tegyük egy lábasba a paprikát a gombával, zöldborsóval, zöldbabbal, Cayenne-borssal, őrölt paprikával, egy citrom levével, jókora adag olívaolajjal, a fokhagymával és sóval együtt, és pirítsuk, amíg a zöldségek puhulni kezdenek.
  2. Vágjuk a koktélparadicsomokat negyedekre.
  3. Adjuk a paradicsomot és a sáfrányt is a keverékhez, majd pár perc múlva a kókusztejet és a rizst, illetve 700 ml vizet is keverjünk hozzá.
  4. Fedjük le az edényt, forraljuk fel a paellát, vegyük kicsire a lángot, hogy épp csak forrjon, majd főzzük egy órán át. Kb 20 percenként keverjük át.
  5. Egy óra alatt a rizs megfő, de még mindig kicsit rugalmas állagú lesz.
  6. Keverjük hozzá a másik citrom levét is, majd tálalásnál kínáljuk citromgerezdekkel.

Extra tipp: Adhatsz hozzá félidőben néhány szem főtt burgonyát vagy akár csicseriborsót is.

Vegán zöldségpaella recept

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!