Most olvasott cikk
Hatalmas zuhanást élt túl Rippy: így találtak rá a megmentői

Hatalmas zuhanást élt túl Rippy: így találtak rá a megmentői

RIppy, a terrierkutya

Napokkal a balesete után talált meg összehangolt és kitartó keresés után egy mentőcsapat egy szerencsés kutyát. Az állat 15 métert zuhant, de az állatorvos szerint nem szenvedett el súlyosnak tekinthető sérülést.

A kutyákat legtöbbször olyan helyzetből kell kimenteni, amelybe emberek miatt kerültek – borzalmas életkörülmények közül, esetleg kánikulában bezárt autókból. Ezúttal azonban egy olyan kutyamentésről adott hírt a One Green Planet, amelyre nem emberi hibából fakadóan volt szükség.

Egy connecticuti nő egy kőbánya mentén sétált a kutyájával, Rippyvel egy North Canaan nevű településen, mikor az állat hirtelen eltűnt. A terrierkeverék úgy tűnt el, mintha a föld nyelte volna el. Órákon át keresték, mégsem került elő.

Másnap aztán a helyi állatmenhelynek szóltak, hogy egy kutya ugat a kőbányánál. A helyszínre siettek, még egy önkéntes is bevetésre jelentkezett, valamint egy drónnal is végigpásztázták a környéket, az állatnak azonban így sem bukkantak a nyomára.

Harmadnap a kőbányában dolgozók ebédidőben hallottak ugatást, és értesítették az állatvédelmi szolgálatot, hogy segítséget hívjanak. A szervezet akcióba is lépett, komplett mentőcsapat indult a kutya keresésére. Hosszas kutatás után aztán végül sikerrel jártak: kiderült, hogy Rippy több mint 15 métert zuhant, és a mélyből ugatott. Leereszkedtek hozzá, és a felszínre vitték.

„Felemelő érzés egy olyan összehangolt művelet részesének lenni, amelyben önkéntesek készek a létező legnehezebb helyzetekben is segíteni” – mondta az eset kapcsán az Amenia Tűzoltó Társaságnál (Amenia Fire Company) dolgozó Aaron Howard.

A történetben a legnagyobb csoda, hogy Rippy nem pusztán túlélte az esést, de megúszta súlyosabb sérülések nélkül. Ezt egy állatorvos is megerősítette, aki a megmentését követően megvizsgálta a csodakutyát.

Egy másik szerencsés kutya konténerből került elő

Rippyhez hasonlóan Connie sem indult túl sok eséllyel a túlélésre, ám sorsa végül kedvező fordulatot vett. Egy átlagos munkanapra számíthatott az amerikai parti őrség négy alkalmazottja, amikor a csapat elindult szokásos ellenőrző körútjára a konténerek között. Egy ponton azonban furcsaságra lettek figyelmesek.

„Ugatást és kaparászást hallottak az egyik konténerből. Amikor pedig leengedték a konténert és kinyitották az ajtót, egy kutya ugrott ki belőle” – írta a parti őrség egy Facebook-posztban. A kutyamentést abszolváló csapat elárulta, az állat kezdetben kimerültnek és borzasztó éhesnek tűnt.

Ez nem is csoda, hiszen becslések szerint legalább egy hetet töltött el a konténerben. Azt, hogy miként került oda, nem lehet tudni. A megmentői mindenesetre megitatták, és a texasi Pasadena állatmenhelyre vitték. Onnan először a Forever Changed állatmentő csapathoz került rehabilitáció céljából, majd egy újabb állatorvoshoz került át teljes kivizsgálásra. Itt aztán világossá vált, hogy a parti őrség valójában nem is csak egy szerencsés kutyára talált rá. Kiderült, hogy Connie vemhes, így a konténerben eltöltött időn felül még az állapota is gyengítette őt.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.