Szeletekre vágott sütemény egy sütőpapíron, az alsó réteg mogyoróvajas, a felső réteg csokoládé

Sütés nélküli mogyoróvajas szelet

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Mogyorókrém egy barna tálban, benne habverő

Egészséges mogyorókrém házilag – így készül a „Notella”

Körtés galette dióval és fahéjjal megszórva

Körtés galette dióval – rusztikus, gyorsan elkészíthető őszi desszert

Két tányér nyári zöldbableves, mellette fokhagyma, répa, citrom

Krémes nyári zöldbableves – hidegen is fogyaszthatod

Ha te is a mogyoróvaj szerelmese vagy, biztosan imádni fogod a könnyen elkészíthető, sütés nélküli mogyoróvajas szelet receptjét. Mindössze hat összetevőből elkészíthető, és az eredmény egy ízletes és gazdag desszert, ami valószínűleg az egyik legnépszerűbb desszertkombinációt kínálja: mogyoróvaj és csokoládé.

A sütés nélküli mogyoróvajas szelet tökéletes választás, ha egy egyszerű és gyors desszertet keresel. Csak össze kell turmixolni a hozzávalókat és az így kapott mogyoróvajas masszát csokival bevonni és sópehellyel megszórni.

Hozzávalók:

  • 200 g datolya*
  • 250 g zabpehely
  • 200 g mogyoróvaj
  • 100 g vegán étcsoki
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • sópehely

*Ha nem puha, krémes állagú a datolyád, áztasd forró vízbe 20 percre, majd egy szűrőben hagyd megszáradni és utána használd fel a lentebb leírtak szerint.

Elkészítés:

  1. A zabpelyhet tedd a késes aprító aljába és mixeld lisztté.
  2. Add hozzá a datolyát, a mogyoróvajat és a vaníliakivonatot, és turmixold tovább, amíg egy homogén masszát nem kapsz.
  3. A masszát jól nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe (fontos, hogy nagyon tömör legyen, hogy felvágáskor ne essen szét). Locsold rá az olvasztott étcsokit, majd szórd meg pár csipet nagy szemű sóval.
  4. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy megszilárduljon.
  5. Tálaláshoz vágd fel szeletekre és már fogyaszthatod is. A maradékot tárold a hűtőben.

Ez a cikk is érdekelhet:

Harrison Ford szürke ing felett fekete pulcsiban mosolyog a kamerába

Harrison Fordnak van egy küldetése – a teljesítésében még Indiana Jonesnál is elszántabb

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének