Most olvasott cikk
Főzz együtt Steiner Kristófékkal aranyvasárnapon: íme az online esemény bevásárlólistája

Főzz együtt Steiner Kristófékkal aranyvasárnapon: íme az online esemény bevásárlólistája

Steiner Kristóf és Nimrod Dagan a konyhában

A Veganuár és Steiner Kristóf közös együttműködéseként bemutatjuk: aranyvasárnapi örömfőzés élőben, Steiner Kristóffal, Nimivel és veled! 

Ajándékozz magadnak, szeretteidnek és a Föld összes állatának együttérzést idén karácsonyra – egy növényi alapú ünnepi fogással, amit együtt készítünk el aranyvasárnap, délelőtt 11 órakor, egy másfél órás örömfőzés során, élőben a Nimi & Kristóf Konyhája Facebook-oldalon. Így ebédre pont elkészül a mennyei, laktató, vegán fogás, amelyet a mexikóiak ünnepekkor készítenek, és amelynek története is van: most érkeztünk haza görög kis falunkba a messzi Mexikóból, ahol hat hetet töltöttünk az óceán partján.

Pihentünk, töltődtünk és egy vegán elvonulást is tartottunk, ahol mindennap megpakoltuk a közös asztalunkat a helyi kulináris kultúra kincseivel. Ilyen a piros pozole is – egy fogás, amely valahol a leves és a ragu között van, de igazából semmihez sem hasonlítható. Meg kell kóstolnod, hogy megértsd, milyen izgalmas és különleges étel! A mi változatunk persze szokásunkhoz híven „freestyle” – a hagyományt a magunk képére formáljuk, és ezt tanácsoljuk neked is. Ha valamelyik összetevőt nem leled fel, ne aggódj.

Gasztro-mottónk: minden helyettesíthető mindennel.

Aki gazdagabb, kiadósabb, főételnek is beillő fogásként tálalná, készítheti laskagombával vagy csiperkével, tofuval vagy szejtánnal, padlizsánnal vagy cukkinivel is.

Bevásárlólista a közös főzéshez

Négy-hat főre ezekkel az alapanyagokkal készülj, ha velünk főznél:

  • 1 konzerves vagy 250 ml passzírozott paradicsom vagy paradicsomlé,
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom,
  • 2 kápia paprika,
  • 2 piros kaliforniai paprika,
  • 2 szárított csilipaprika,
  • 100 gramm szárított paradicsom,
  • 2 fej lila hagyma,
  • 6 gerezd fokhagyma,
  • 1 konzerves vagy 300 gramm főtt csicseriborsó,
  • tortilla vagy nachos mártogatni,
  • legyen kéznél olíva- vagy másfajta olaj is,
  • és egy kis balzsamecet sem árt neki.

Milyen fűszereket válassz?

  • füstölt paprika,
  • őrölt fahéj,
  • szerecsendió,
  • szegfűszeg,
  • só és bors,
  • babérlevél,
  • oregánó.

Válassz alapanyagot a feltéthez:

  • avokádó,
  • lila káposzta,
  • újhagyma,
  • retek,
  • lime,
  • petrezselyem vagy korianderzöld.

Konyhai eszközök közül szükséged lesz

  • serpenyőre,
  • lábasra,
  • turmixgépre vagy botmixerre,
  • vágódeszkára,
  • késekre,
  • fakanálra,
  • merőkanálra.

No meg a jó kedvedre – ami ugye adott. Az ünnepi főzés egy már-már hagyományosnak számító együttműködés eredménye: a hivatalos Veganuár kihívás előhírnökei leszünk.

Mi az a Veganuár?

Egy izgalmas januári kihívás! Ha egészségesebb akarsz lenni, szereted az állatokat, tenni akarsz a környezetért vagy csak finom ételeket ennél, biztosan neked való.

Bármilyen tempóban is haladsz és akármilyen motivációval, a Veganuár alatt végig támogatni fogunk: többféle mintaétrenddel, napi útmutatókkal, érdekes filmekkel, hasznos konyhatippekkel és egy befogadó közösséggel. Mindezt teljesen ingyen, hogy minél egyszerűbben kipróbálhasd a vegán életmódot. Csatlakozz a hivatalos oldalon akár már ma!

Találkozunk december 22-én vasárnap, magyar idő szerint délelőtt 11 órakor a Nimi & Kristóf Konyhája Facebook-oldalon.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének