Spenótos gyöngykuszkusz saláta - Prove.hu

Spenótos gyöngykuszkuszsaláta

Hozzávalók

Neked ajánljuk

Wonton leves húsmentesen

Húsmentes wonton leves – tökéletes gyógyír az őszi-téli megfázásokra

Egy tál kapros-olívás spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca, azaz az utcalányok tésztája – klasszikusan pikáns, halmentes verzióban

Quesadilla kapros uborkasalátával|Quesadilla piros színű szósszal|

Mexikói ízvilágú, batátás quesadilla – laktató, fehérjében gazdag fűszeres fogás

A gyöngykuszkusz Magyarországon nem annyira elterjedt, mint tőlünk kicsit délebbre, pedig apróbb testvérénél izgalmasabb, több felhasználási módja van.

Ha sehol nem találsz, akkor tojásmentes tarhonyával is helyettesítheted: valójában szinte ugyanaz, hiszen mindkettő apró, gömb formájú, búzából készült tésztaféle.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg gyöngykuszkusz
  • 15 dkg mag: lehet török mogyoró, mandula (mindkettőből a hántolt a legegészségesebb), dió vagy kesudió is
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg friss spenót
  • 1 közepes gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható)
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál balzsamecet

Spenótos gyöngykuszkuszsaláta elkészítése

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt, és a választott magfélédet terítsd szét egy tepsin úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, és süsd 6-7 percig.
  2. Egy evőkanál olívaolajat hevíts fel egy lábasban, és közepesen alacsony lángon, folyamatosan kevergetve 3-4 percig pirítsd a kuszkuszt, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyiben tésztát főznél. Vedd magasra a lángot, majd ha felforrt, tegyél bele 2 teáskanál sót, és vedd vissza a lángot közepesre. Kb. 8 perc után csekkold, kész van-e, és ha szükséges, adj még neki 1-2 percet. A gyöngykuszkusz úgy jó, ha kicsit al dente marad.
  3. Miközben a kuszkusz fő, készítsd el az öntetet: egy gerezd fokhagymát préselj össze, majd keverd össze egy teáskanál citromlével. Egy csokor petrezselymet vágj egészen finomra, keverd össze két evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál balzsamecettel, egy nagy csipet sóval, frissen őrölt borssal és két evőkanál sörélesztőpehellyel. Ha a fokhagyma állt legalább öt percet, azt is keverd hozzá.
  4. Ha a kuszkusz kész, szűrd le, és amíg még forró, keverd hozzá a jól átmosott spenótot, majd az öntetet is. A magokat tálalás előtt forgasd bele a salátába.

Ez a cikk is érdekelhet:

Egy ember, akinek csak a felsőteste látszik, a két kezével egy papírból kivágott, bél alakú rajzot fog, amit a hasa elé tart

Így csökkentheted a vastagbélrák mellett más bélbetegségek kockázatát is

Domján Flóra környezetgazdálkodás szakon szerzett diplomát 2021 januárjában. A legfontosabb értéknek az empátiát tartja, éppúgy az állatok és az élővilág iránt, mint az emberek felé. Hisz benne, hogy egyre többen rájövünk: a hús ára egy élet elvétele, és az élet szeretetének, az együttérzésnek, a közös társadalmi értékeinknek minden élőre ki kell terjednie. Ezt az üzenetet minél hitelesebben igyekszik képviselni az írásaiban, az aktivizmusban és a mindennapokban is.

Küldd tovább a cikket!

Receptajánlók és a legfontosabb tippek a tudatos élethez

Csatlakozz 40 000 fős hírlevél-közösségünkhöz, és kapj heti inspirációkat.

Olvass tovább:

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének