Most olvasott cikk
A Sons of Anarchy sztárja, Theo Rossi már 24 éve növényi étrenden él

A Sons of Anarchy sztárja, Theo Rossi már 24 éve növényi étrenden él

Meglepő, hogy Theo Rossi, a Sons of Anarchy sztárja milyen régóta él vegánként, hogy védje az állatokat – egészen pontosan 1997 óta.

A 46 éves filmsztár a PEOPLE Every Day podcastjában osztotta meg a hallgatókkal, hogy már 24 éve vegán, ugyanis “mély kapcsolata van az állatokkal”. Állítása szerint még soha nem töltött el egy napot úgy, hogy ne lett volna körülötte valamilyen állat.

A veganizmus drasztikusan fejlődött az elmúlt évtizedben. Manapság a boltokban és éttermekben a vegán ételek választéka hatalmas és könnyen elérhető, de a ’90-es években vegánnak lenni nem mindig volt egyszerű. Az interjúban Rossi elmondta:

“1997-ben ez nem volt divatos, nem volt menő, és nem csináltunk tofu pulykát hálaadásra, csak tésztát lehetett enni. A ’90-es években a vegánság nem volt olyan egyszerű. Ez még a Whole Foods, az Erewhon Market és a minden sarkon kapható gyümölcslevek előtti időszak volt. Kipróbáltam dolgokat, mert próbáltam megtalálni, hogy mi működik jól nálam. A vegánság bevált.”

Rossi kiemelte, számára egy fontos alapelv az, hogy “azért eszik, hogy éljen”, nem pedig “azért él, hogy egyen”. Számára kielégítőek a “könnyebb ételek”, mint mondta, például a tofu, zöldségek, lencse, rizs, saláták és egyebek. A barátai gyakran ugratták korábban szegényesnek tűnő étrendje miatt, de őt ez nem tántorította el soha.

Mivel egyre több országban válik trenddé a vegán filozófia, így rengeteg más híresség is kipróbálta, vagy akár egy életre megváltoztatta életmódját. Ezek közé tartozik Joaquin Phoenix, Lewis Hamilton vagy Moby, akik kifejezetten aktívan fel is szólalnak az állatok jogaiért a különböző díjátadókon, munkáikban vagy kampányvideókban.

Többek között még Stevie Wonder, Billie Eilish, Novak Djokovic, Brian May, Greta Thunberg és Benedict Cumberbatch is nyíltan vegánok egészségügyi, állatjogi vagy ökológiai okokból.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.