Most olvasott cikk
Környezettudatos és zöld életmód kiegészítő érkezik a Sims 4-hez

Környezettudatos és zöld életmód kiegészítő érkezik a Sims 4-hez

The Sims 4 Eco Lifestyle kiegészítő

Végre nem csak a való életben, hanem saját kis virtuális világunkban is gyakorolhatjuk a környezettudatosságot: hamarosan megjelenik a The Sims 4 legújabb bővítménye, aminek központi témája a zöld életmód lesz!

Néhány hét múlva, egészen pontosan június 5-én érkezik PC-re, Mac-re, PS4-re és Xbox One-ra is a The Sims 4 legújabb, sorban a kilencedik kiegészítő csomagja, ami az információk szerint az Eco Lifestyle nevet kapta.

Az új kiegészítőhöz természetesen egy vadiúj szomszédság is dukál. Simünket beköltöztethetjük majd Evergreen Harbourba, ahol a fejlesztők állítása szerint minden egyes meghozott döntésünk és cselekvésünk kihatással lesz a körülöttünk lévő környezetre. Ez pedig azt jelenti, hogy a simünk és a mi döntéseinken fog múlni többek között az is, hogy mekkora ökolábnyomot hagyunk magunk után a világban.

Lehetőségünk lesz például arra, hogy napelemekkel és szélturbinákkal mi magunk termeljük meg a szükséges villamosenergiánkat, hogy a saját kertünkben termesszük meg az ételeinket, de a háztartásunk vízfogyasztását is csökkenthetjük, ha átállunk az esővízgyűjtésre. Sőt, a bemutatóvideó szerint a bútorainkat, vagy akár ruháinkat is újrahasznosíthatjuk majd.

Ám simünknek még véletlenül sem kell majd egyedül elindulni a zölddé válás útján. A játékban ökoközösségeket is alapíthatunk, társaink segítségével pedig hatékony cselekvési terveket dolgozhatunk ki. Egy ilyen példamutató ökojátékra valljuk be, nagy szükség volt már.

A Sims 4 Eco Lifestyle előzetesét itt nézheted meg:

Most környezetvédelem, később veganizmus?

De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a The Sims készítői számára nem teljes új ez a zöld vonal, hiszen a játék egyik korábbi részébe, az Island Livingbe is becsempésztek már néhány nagyon is környezetbarát opciót.

Az Island Livingben például lehetőségünk volt arra, hogy ökotudatos simünkkel összeszedjük a tengerparton szétdobált szemetet, megtisztítsuk az óceánt a beleöntött mérgező anyagoktól, és segítsünk az újszülött kisteknősöknek eljutni a vízig.

Az EA tehát már egy ideje elindult a zöldítés útján, reméljük hamarosan a veganizmus is megjelenhet majd a simeink életében.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.