Most olvasott cikk
Seaspiracy – márciusban érkezik a Netflixre a legújabb nagyszabású vegán dokumentumfilm

Seaspiracy – márciusban érkezik a Netflixre a legújabb nagyszabású vegán dokumentumfilm

seaspiracy cover - magyar

Kip Andersen és csapata, akik a jól ismert Cowspiracy és a What The Health készítői, most új filmmel jelentkeztek – ez a Seaspiracy.

Elődjéhez hasonlóan, a Seaspiracy is egy környezetvédelemmel foglalkozó alkotás, ám kizárólag az óceánokra koncentrál, leginkább a nagyipari halászat szörnyű pusztítására.

A korábbi munkáikhoz hasonlóan ez is a Netflixen fog debütálni, ráadásul nagyon hamar, március 24.-én. A film előzetese már jövő héten érkezik, amivel frissíteni fogjuk a cikket.

A filmhez máris elérhető a magyarított borítókép “A fenntartható halászat valódi arca” címmel, így esélyes, hogy már a premier napján nézhetjük itthonról is, magyar felirattal.

Kip Andersen, a film vezető producere szerint:

“A Seaspiracy felfedi a környezeti kirakós legfontosabb darabját. Mindenkinek látnia kell ezt a filmet, aki törődik az óceánokkal és a jövőjével.”

A filmben leginkább Ali Tabrizi és Lucy Tabrizi kalandját követhetjük nyomon, ahogy bemutatják a kevésbé ismert tényeket a túlhalászásról és az óceáni élővilág tönkretételéről.

Ali úgy nyilatkozott, hogy elképesztő mértékű pusztítás történik, amiről alig tudnak az emberek, és ami még sokkolóbb, hogy ehhez a kormányok és néhány környezetvédelmi szervezet is hozzájárul, sőt, profitál belőle.

Update:

A legújabb előzetesből kiderül, hogy megszólal a filmben többek között George Monbiot politikai és környezetvédelmi aktivista és író, valamint Paul Watson kapitány, a Sea Shepherd Conservation Society nonprofit szervezet alapítója és aktivistája.

A kedvcsináló lentebb nézhető, magyar felirattal pedig ezen az oldalon. Minden jel arra utal, hogy a premier napján rögtön elérhető lesz magyar felirattal a Netflixen.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.