Most olvasott cikk
A futballsztár Saúl Ñíguez szerint a növényi étrend mindenkinek előnyére válik

A futballsztár Saúl Ñíguez szerint a növényi étrend mindenkinek előnyére válik

Saul Niguez étrendje

Európa egyik legjobb középpályása, Saúl Ñíguez Esclápez teljes szívvel kiáll a növényi étrend mellett, mióta az meggyógyította őt.

Az Euronews Living-nek adott interjúja során a 25 éves futballista beszámolt a növényi étrend egészségére gyakorolt pozitív hatásairól, és elmondta, hogy hogyan segített a növényi étrend kigyógyulni egy komoly betegségéből.

Saúl, az Atlético de Madrid középpályás futballistája felidézte, hogy 2015-ben lett vegetáriánus egy sportbaleset során kialakult vesekárosodás miatt. Ekkor javasolták neki, hagyja el a húst az étrendjéből.

„A dietetikus azt tanácsolta, a legjobb, amit tehetek a vesém gyógyulása érdekében, ha vegetáriánus leszek. A bal vesém túl volt terhelve a fehérjék lebontása által.”

– nyilatkozta.

https://www.instagram.com/p/CEW7C3cKllB/

Holisztikus, kiegyensúlyozott és igazán egészséges

Azóta a spanyol sportoló teljesen felépült, és növényi alapú étrendet követ. A sportteljesítménye javult a tojás és más állati eredetű ételek elhagyása után.

Bár az étrendje fedezi a fehérjeigényét, mely az állóképességéhez, az izmok regenerálódásához és az energiaszinthez szükséges, azt állítja, hogy az állati eredetű ételek elhagyása önmagában még nem teszi teljessé az étrendet.

Ahhoz, hogy a növényi táplálkozás valódi előnyeit kihasználjuk, az étrendet holisztikus szemlélettel, kiegyensúlyozottan és egészséges módon kell összeállítani, állítja a sportoló.

„Ha egy próbát teszel, az még nem hoz óriási változást, de ha két hétig egészséges vegán ételeket eszel, az már sokat javíthat az életeden. Jobban fogsz aludni, kevésbé puffadsz, és ha sportolsz, gyorsabb lesz a regenerálódás. Úgy hiszem, ez mindenki számára hasznos.”

Habár kizárólag növényi alapú étrendet folytat, Saúl mégsem nevezi magát vegánnak, mivel a veganizmus jóval többet jelent, mint egy étrend.

„A növényi étrenden élő vagy a vegetáriánus nem egyenlő a vegánnal, nagy különbség van közöttük. Az első egy étrendet jelent. A vegán viszont sokkal, sokkal többet. Az egy olyan életstílus, amikor nem viselsz bizonyos fajta ruhákat, nem használsz bizonyos kozmetikumokat. Az egész az állatok kihasználásának megakadályozásáról szól. Ezt én még nem sajátítottam el teljesen, de lépésről-lépésre törekszem a vegánság felé, ám még nem vagyok egészen vegán.”

– magyarázta Saúl egy interjúban.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.