Rozmaringos pesto

rozmaring pesto recept

Az eredeti pesto összetevői a friss bazsalikom, a fenyőmag, az olívaolaj, a fokhagyma és a parmezán sajt. Mi most egy különleges változatot hoztunk, megmutatjuk a rozmaringos pesto elkészítését vegán változatban.

Hozzávalók:

  • 4-5 friss rozmaringszálról leszedett levél
  • egy nagy marék (kb. 50 g) dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • ½ citrom leve

Elkészítés:

  1. Tedd a diót és a fokhagymát késes aprítóba, és addig mixeld, amíg már nincsenek benne nagyobb darabok.
  2. A rozmaring száráról szedd le a leveleket és tedd a késes aprítóba (a már összedarált dióhoz és a fokhagymához) két evőkanál olívaolajjal, egy evőkanál sörélesztőpehellyel, fél citrom levével és fél teáskanál sóval együtt.
  3. Addig aprítsd, amíg homogén nem lesz. Lehetséges, hogy időnként ki kell nyitnod az aprítót és egy késsel lekapargatnod az oldaláról az odaragadt pestót.
  4. Felhasználhatod tésztaszószként vagy salátaöntetként, de hummuszhoz is keverheted, mivel nagyon intenzív az íze.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.