A gombafogyasztás hozzájárul a jó agyi egészséghez

Ausztrália nemzeti kutatóintézete vizsgálja, hogy összefüggésbe hozható-e a gombafogyasztás a jó agyi egészséggel. Korábbi tanulmányok alapján a benne található ergotionin

Diablo 4 vegán milkshake

Vegán démonhústurmixszal állt elő a Diablo IV kiadója

A milliónyi démon húsából, véréből és agyából összekotyvasztott démonhústurmix esélyt ad a játékosoknak arra, hogy megízlelhessék a démoni hordák felett

Ez az olasz startup vegán „mozzarella sajtot” készít mandulából

A Dreamfarm startup a többi növényi sajtnál egészségesebb, tápanyagban gazdagabb termékeket ígér leendő vásárlóinak. Kétévnyi kutatás és fejlesztés után merészkednek

A mesterséges intelligencia segítségével rohamosan haladunk az állati nyelvek megértése felé

Mesterséges intelligencia bevetésével dolgozik egy szervezet azon, hogy lehetővé tegyék az állatok és emberek közötti kommunikációt. A projekt számos etikai

Új kutatás: az egyetemi hallgatók a leginkább fogékonyak a növényi alapú étrendre

Az egyetemi hallgatók 81 százaléka nem igényli a húsos menüt abban az esetben, ha a növényi alapút tüntetik fel alapértelmezett

„Szívbarát” minősítést kapott a Beyond Meat egyik terméke

Az American Heart Association nonprofit szervezet „szívbarát” terméknek nyilvánította a Beyond Meat steakkészítményét. Ezzel pedig ez lett az első növényi

Néhány év alatt hatalmasat nőhet az alternatív húskészítmények gyártása Németországban

A szövetségi statisztikai hivatal biztató számokat közölt az országban gyártott alternatív húskészítmények mennyiségének növekedéséről. Az európai ország lakosai már évek

New York állam polgármestere hadat üzent a húsfogyasztásnak

Klímavédelmi okokból visszafogják a jövőben a New York városa által fenntartott intézményekben az ellátás keretében felkínált húsmennyiséget. A polgármester elsősorban

Mangóból készítenek vegán bőrt Indiában

Az 50 százalékban mangóból készült anyag sokkal környezetkímélőbb, ráadásul a hulladékmenedzsmentben is nagy szerepet játszik, hiszen a felhasznált mangók jó

Az európaiak nagy része tenne a klímavédelemért, de a húsevésről akarnak a legkevésbé lemondani

Szinte minden mást hajlandóbbak megtenni az emberek a klímavédelemért, minthogy lemondjanak a hús- és tejtermékekről, derült ki egy új reprezentatív

Kisebb húsfogyasztású ramadán mellett kampányolnak egyes muszlimok

Egyes iszlám gondolkodók arra figyelmeztetnek, vissza kell szorítani a ramadán idején tapasztalható ételpazarlást, fenntarthatósági szempontból különösen a húsfogyasztás visszaszorítása lenne

Új felmérés: a húsevés továbbra is az egyik legférfiasabbnak tartott tulajdonság

Egy új tanulmány szerint a férfiakat az gátolja meg a húsevés felfüggesztésében, hogy attól félnek, emiatt kevésbé lennének férfiasak. Ráadásul

GOOD Meat vegán húsalternatíva

2040-ben a húsfélék 60 százaléka már nem állatoktól fog származni

Legalábbis ezt állítja egy új jelentés. Előrejelzésük alapján nincs már olyan messze az idő, amikor az alternatív fehérjeforrások nagyobb része

Magyar név is szerepel az idei Food Heroes toplistán

Magyar név is szerepel a V-Label idei Food Heroes 20 toplistáján, Tóth-Czifra Zoltán cégalapító a precíziós fermentáció segítségével újítaná meg

Díjat kapott az első vegán iskola Ugandában

A PETA állatjogi szervezet oktatással foglalkozó TeachKind divíziójának az ugandai Atlas Vegán Közösségi Iskola a legutóbbi díjazottja. Uganda első vegán

Kötelező vegán kínálatot írna elő egy új kezdeményezés az EU országaiban

Amennyiben összejön a szükséges számú aláírás, az Európai Bizottságnak érdemben is foglalkoznia kell a polgári kezdeményezéssel. Az aláírások megszerzésére egy

Webshopot indít a V-Label az európai fogyasztóknak

A V-Label kínálata egyelőre csak egy előre összeállított termékcsomag, de a későbbiekben tervezik bővíteni a palettát. A V-Label a világ

Mi az a precíziós fermentáció, és hogyan teszi elérhetőbbé a vegán ételeket?

Szöllősi Réka előző cikkében azt járta körül, hogy az állatoknak okozott felesleges szenvedés megszüntetése mellett az emberiségnek miért van szüksége

Az Edinburgh-i Egyetem ellenáll: nemet mondtak a hallgatók a vegán menüre

Nem támogatták a skót főváros egyetemistái a növényi alapú menü bevezetését a kampuszon. A gazdálkodói ellenszél végül túl erősnek bizonyult

Az állattenyésztés káros hatásairól csak a hírek fél százaléka tesz említést

A klímaváltozással kapcsolatban a legtöbb embernek a fosszilis energiahordozók jutnak eszébe, mint a kibocsátás főbűnösei – pedig az állattenyésztés több

A whisky lehet az osztrigák megmentője

A jó whiskyhez tiszta víz kell, az osztrigák pedig nagyszerű vízszűrők. Egy skót lepárló most azt tervezi, hogy több millió

Bővíti vegán kínálatát az Aldi, legalább ezer új termék bevezetését tervezi

Az Aldi is szeretné kibővíteni növényi alapú termékpalettáját. A tervezett termékbővítés befejezését 2024 év végére időzítik. Azt még nem tudni,

Vegán receptek kezdőknek és veterán növényevőknek egyaránt. Több, mint 300 tápláló és ízletes növényi alapú fogás egy helyen. Vegetáriánus és vegán étrenden élők által kedvelt finomságok, amit a mindenevők is garantáltan szeretni fognak. Megtalálható közöttük laktózmentes, gluténmentes, szójamentes vagy akár “mindenmentes” fogás is. Magyaros vegán receptek is akadnak, mint a rakott krumpli és a vegán töltött káposzta. A teljes értékű növényi étrend követői is megtalálják a számukra megfelelő olajmentes és feldolgozott ételektől mentes étkeket, ahogy azok is, akik különleges ételeket keresnek, mint a focaccia. Válogass kedvedre és oszd meg családoddal, barátaiddal. Jó étvágyat kíván a Prove csapat!

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének