A környezetvédelem az amerikai bevásárlólisták aljára szorult

Csökkent a környezetvédelem jelentősége az élelmiszer-vásárlási szempontok között az amerikaiak körében, derült ki egy felmérésből. Arra is fény derült, hogy

A klímaváltozás valószínűleg már a 1,5 °C-os emelkedés előtt hatni fog az élelmiszer-ellátásra

Valószínűleg súlyos élelmiszer-ellátási problémákkal kell szembenéznünk még azelőtt, hogy elérnénk a 1,5 °C-os hőmérsékletemelkedést – figyelmeztettett Alain-Richards Donwahi, az ENSZ

Már vérplazmából is kinyerhetők a laborhús gyártásához szükséges sejtek

Az új készítmény sokkal etikusabb módon állítható elő, a vérplazmát ugyanis fájdalommentes módon tudják kinyerni a tehenekből, ellentétben azzal a

Hamarosan érkeznek a sejtalapú húsból készült állateledelek

A sejtalapú élelmiszergyártásban elért eredmények az háziállatok táplálásában is komoly javulást hozhatnak, ráadásul nemcsak környezetvédelmi és fenntarthatósági, hanem egészségügyi szempontból

Fiatal környezetvédők nyertek pert Montana állam ellen

A fiatalok azért perelték be Montana államot, mert annak fosszilis üzemanyagokra vonatkozó szabályzata megsértette az egészséges és tiszta környezethez való

Hatalmas sejtalapú húsüzem épül Kínában

Az ország első nagy kapacitású sejtalapú üzemében a tervek szerint akár ezer tonna élelmiszert is elő tudnak majd állítani. Az

Ingyenes webinárium indul vegán befektetőknek

A LinkedInen vagy e-mailen keresztül lehet regisztrálni a negyvenperces, ingyenes befektetési képzésre, amin téma lesz, hogy mit jelent pontosan az

Visszatért az El Niño: a következő öt év melegebb lesz, mint valaha

Az üvegházhatású gázok kibocsátása és az El Niño-jelenség visszatérése precedens nélküli melegedést hozhat az elkövetkező öt évben – figyelmeztet a

Agresszívabbá válhatnak a cápák a melegedő éghajlat miatt

Megdőlt a tengerek felszíni hőmérsékletének 2016-ban mért rekordja, ez pedig olyan dominóeffektushoz vezethet, amit egyelőre nem is értünk teljes egészében.

Tíz évvel ezelőtt mutatták be az első sejtalapú húspogácsát

Az elmúlt egy étvized alatt számos mérföldkövet sikerült elérnie az iparágnak, és bár a szupermarketek hűtőpultjaiban még nem válogathatunk a

A klímaváltozás miatt egyre zöldebbek az óceánok, de ez nem jelent jót

Kék helyett egyre zöldesebb színűek az óceánok, derül ki egy új tanulmányból. A változást az algák és fitoplanktonok számának növekedése,

Új elemzés: a brit szupermarketek mindegyike alkalmazza a „zöldre mosást”

Egy új elemzés rávilágít a brit szupermarketek tisztességtelen marketingpolitikájára, akik tudatosan hallgatják el a működésükhöz kapcsolódó környezetszennyező tényezőket. Az elemzést

Főként növényi alapú ételeket szolgálnak majd fel a COP28-klímacsúcson

A világ legnagyobb jelentőségű klímatalálkozója, a COP28 idén nagyobb figyelmet fordít arra, hogy klímatudatos étrenddel várja a vendégeket. Az eddigi

Drasztikusan visszaesett az amazonasi erdőirtás mértéke

A júliusi száraz időszak ellenére – ami az erdőirtás szempontjából csúcsidőszaknak számít – évek óta nem látott csökkenés tapasztalható a

Friss felmérés: kevesebben választják a vegán címkével ellátott ételeket

Egy úgy kutatás szerint nem biztos, hogy jó ötlet felcímkézni a növényi opciókat például egy étlapon, mert az eltántoríthatja az

Zöldítené a ruhaipart új javítási bónuszával a francia kormány

Egy új kezdeményezés keretében arra buzdítják a francia lakosságot, hogy javításra szoruló ruhadarabjaiknak adjanak még egy esélyt. A fenntarthatóság jegyében

Megdöbbentő lehet a hobbiakváriumok fenntartásának karbonlábnyoma

A színpompás trópusi akváriumok láttán nem feltétlenül arra gondolunk, hogy mennyi szén-dioxidot termelnek. Egy friss tanulmány viszont megdöbbentő kibocsátási értékekkel

Veganuár 2023

Csúcstalálkozóra készülnek az európai vegánok

A szeptemberi Európai Vegán Csúcstalálkozó kulcstémája az élelmezési rendszer és a növényi alapokra való átállás lesz. Az online rendezvény ingyenesen

Hollandia az első európai ország, ahol sejtalapú húskészítményeket lehet majd kóstolni

Ez a lépés nagy segítséget jelenthet a gyártók számára ahhoz, hogy adatokat szerezzenek a sejtalapú termékek ízéről a fogyasztók visszajelzései

Vegán étrend a legfenntarthatóbb mind közül

A valaha készült legátfogóbb tanulmány kimutatta: a vegán étrend a legkörnyezetbarátabb

A valaha készült legátfogóbb tanulmány összehasonlította a növényi alapú és a húsban gazdag étrendeket. Az adatokból az látszik, hogy az

Burger King The Real Cheeseburger

Hiába húsmentes a Burger King új sajtburgere, ha közben többet árt a környezetnek

A thaiföldi Burger King alaposan újragondolta a sajtburger értelmezését – a végeredmény azonban még a köztudottan környezetszennyező húsos hamburgereket is

2024 elején startol az Egyesült Királyság első zöld légitársasága, az Ecojet

A dolog szépséghibája, hogy az Ecojet gépei eleinte még kerozinalapú üzemanyagot fognak használni, de Dale Vince tulajdonos szerint ennek megvan

Vegán receptek kezdőknek és veterán növényevőknek egyaránt. Több, mint 300 tápláló és ízletes növényi alapú fogás egy helyen. Vegetáriánus és vegán étrenden élők által kedvelt finomságok, amit a mindenevők is garantáltan szeretni fognak. Megtalálható közöttük laktózmentes, gluténmentes, szójamentes vagy akár “mindenmentes” fogás is. Magyaros vegán receptek is akadnak, mint a rakott krumpli és a vegán töltött káposzta. A teljes értékű növényi étrend követői is megtalálják a számukra megfelelő olajmentes és feldolgozott ételektől mentes étkeket, ahogy azok is, akik különleges ételeket keresnek, mint a focaccia. Válogass kedvedre és oszd meg családoddal, barátaiddal. Jó étvágyat kíván a Prove csapat!

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének