Ricky Gervais csendesen közölte a világgal, hogy vegánként él

A népszerű humorista, színész, forgatókönyvíró és rendező Jimmy Fallon műsorában ejtett el egy megjegyzést arról, hogy vegán.

Ricky Gervais neve a hazai közönség számára az amerikai The Office alapjául szolgáló, azonos címen futott brit verziójának írójaként, valamint főszereplőjeként lehet leginkább ismerős, de aki rendszeresen nézi a Golden Globe-díjátadókat, az is biztosan találkozott vele, hiszen öt alkalommal volt az esemény konferansziéja – legutóbb 2020-ban -, ami kifejezetten meglepő lehet annak, aki képben van Ricky cseppet sem finomkodó stílusával.

A humorista ritkán törődik azzal, hogy kit sért meg, és bár a legtöbbször határokon belül mozog, senki sem érezheti magát biztonságban, ha egyszer megered a nyelve.

A magyar Netflix előfizetők is kaphatnak egy kis ízelítőt Ricky könyörtelen és nyers humorából, hiszen a napokban megérkezett aktuális sorozatának, a Mögöttem az Életnek (After Life) új évada, ami az első olyan sorozat a színész-rendezőtől, ami 3. évadot kapott.

Személy szerint azt gondolom, hogy a Mögöttem az Élet Ricky eddig legjobb munkája. Szívfacsaróan szomorú, könnyfakasztó jelenetek és végtelenül szórakoztató szituációk tarkítják a sorozatot, amiben szinte az összes színészi teljesítmény elismerést érdemel. Akinek van lehetősége, az mindenképpen adjon neki egy esélyt.

Ricky Gervais, az aktivista

A színész sohasem rejtette véka alá véleményét politikai vagy társadalni kérdésekben.

Hangosan ünnepelte az azonos neműek házasságkötésének lehetőségét 2014-ben. A vallást 8 éves korában hagyta el, és azóta az egyik legismertebb ateista közszereplő. Számos riportban és cikkben védte vallástalan világképét.

Humanista és vegán, de ezt az utolsó jelzőt néhány nappal ezelőttig csak találgatni lehetett, megerősítés sohasem jött a színésztől. Karácsonykor kaptunk tőle egy tweetet, miszerint vegán volt az ünnepi vacsora, de ez önmagában még nem jelent semmit. Pedig nem egyszer bizonyította már, hogy nagyon is szívén viseli az állatok sorsát, és számos alkalommal hangot is adott elveinek.

Tagja a Fur Free Britain kampánynak, lobbizott a trófeavadászat beszüntetéséért, részt vett a Save Ralph című, az állatkísérletek ellen felszólaló videó munkálataiban is, erőfeszítéseiért pedig 2018-ban a Humane Society International szervezet Cecil-díját is elnyerte. Az viszont soha nem hangzott el tőle, hogy vegán lenne. Legalábbis eddig.

Lehull a lepel

Többek között az általam is említett, Mögöttem az Élet című sorozat harmadik, egyben záró évadáról beszélgetett a humorista Jimmy Fallonnal, a The Tonight Show házigazdájával, amikor elhagyta a száját az ominózus kijelentés.

Habár biztosan sok vegán szíve hangosat dobbant a képernyők előtt, a kijelentést követő fanfárok és trombitaszó elmaradt, ami persze nem is meglepő, hiszen elég biztosan lehetett sejteni Ricky kapcsán, hogy előbb-utóbb eljön ez a pillanat.

Fallon nem is nagyon akadt meg a kérdezgetésben. A beszélgetésről itt lehet megtalálni a videót, de az angolul nem beszélő olvasók kedvéért álljon itt magyarul is a párbeszéd:

JF: Ha kannibálként választanod kéne, kit ennél meg?
RG: Nos, vegán vagyok, szóval nálam ez még problémásabb. Nem szívesen…
JF: Mi a helyzet Paul McCartney-val? Ő vegán.
RG: Az nem jelent különbséget, ha vegánt eszel, attól még ugyanúgy húst fogyasztasz. Ha megeszel egy tehenet, attól még nem leszel vegán, csak mert növényevő állatot ettél.
JF: Szóval nem ennéd meg Paul McCartney-t, ha lenne rá lehetőséged?
RG: Nem szívesen ennék meg senkit sem.

Ricky profilját a Twitteren 14.5 millióan követik, a The Tonight Show pedig adásonként másfél millió nézőt ér el. Egy 2019-es felmérés szerint, amelyben 12.814-en vettek részt, a közösségi média igen komoly befolyásoló erőt jelent az egyes emberek vegánná válásának folyamatában.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.