Most olvasott cikk
Ricky Gervais és Pink hangján követelik vissza az állatok a bundájukat egy PETA animációban

Ricky Gervais és Pink hangján követelik vissza az állatok a bundájukat egy PETA animációban

pink és ricky gervais - stolen fur kampány - prove

A New York Fashion Week-re időzített akcióban a két ismert híresség, Pink és Ricky Gervais egy krokodilnak és egy nyúlnak kölcsönözte a hangját.

Múlt héten ért véget az idei New York-i divathét, ennek alkalmából pedig az egyik legismertebb állatvédő szervezet, a PETA akciót szervezett, a rendezvény ugyanis továbbra sem mentes az egzotikus bőrök és állati szőrmék szerepeltetésétől.

A megmozdulás főként a Fendi divatcég ellen irányult, akik továbbra is értékesítenek ilyen termékeket. A PETA a rendezvény nyitónapján a Spring Studios körül egy autóból sugározta a rövid animációs videót, amiben egy bőrétől megfosztott krokodil és egy bundáját követelő nyúl vonja kérdőre az étteremben lévő párt.

A Stolen for Fashion – Divatért ellopva – animációs filmben az emberek azzal védekeznek, hogy ők igenis nagyon sok pénzt fizettek azért, hogy ezeket viselhessék, de a krokodil (P!nk) megjegyzi, hogy az állatok sokkal magasabb árat fizettek ezekért a kiegészítőkért.

Bár a videó már több, mint 13 éves, a PETA rendszeresen használja a jelenlegi szőrmeellenes kampányaiban is.

A filmvetítésen kívül az állatvédő szervezet számos plakáttal is körberagasztotta a környéket, amelyeken üres kifutók láthatók azzal a felirattal, hogy „Your Leather Outfit Is Killing Animals and the Planet” – A bőrszerkód kinyírja az állatokat és a Földet.

A szőrme és a bőr az állatoké, azoké, akik éreznek és egyáltalán nem akarnak meghalni a divatért. 2022-ben semmi mentségünk nincs arra, hogy úgy öltözzünk, mint az ősemberek. A PETA felszólítja a New York Fashion Week rendezvényt, hogy szerepeltessen vegán alapanyagokat és termékeket, emellett tiszteljék az állatokat és a bolygónkat

mondta Tracy Reiman, a PETA alelnöke.

New Yorknak fel kell zárkóznia

Az amerikai városban tartott divathéttel ellentétben a Londoni Fashion Week már 2018-ban ejtette a szőrmét és így tett a Koppenhágai Divathét is.

Helsinki tette a legdrasztikusabb lépést, ők ugyanis minden állati eredetű terméket kizártak a rendezvényről, így a marhabőrt is, amiről annak ellenére, hogy előállítása ugyanúgy állati és emberi szenvedéssel jár, mint a szőrméé, vagy az egzotikus bőröké, valamiért szinte sohasem esik szó.

A bundájukért tartott állatok 95%-a nagyipari farmokon él, vagyis a nagyipari állattartás minden kínját el kell viselniük életük során. Apró helyeken összezsúfolva, mentális betegségektől szenvedve, sokszor az öncsonkításra is ráfanyalodva léteznek, mielőtt bundájukért megölik őket. Ez a jelenség igaz a bőrükért tartott egzotikus állatokra is. Ezeknek az élőlényeknek a halála sokszor elképesztően kegyetlen, de az sem ritka, hogy még élnek, miközben nyúzzák őket.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.