Most olvasott cikk
Frissítő répasaláta, ami pillanatok alatt elkészül

Frissítő répasaláta, ami pillanatok alatt elkészül

Répasaláta egy fehér tálban aszalt vörösáfonyával és dióval, a tál körül az asztalon félbevágott citrom, narancs és egész diók

Ha egy könnyű, mégis ízletes salátára vágysz, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek, akkor a répasaláta receptje neked szól. Az elkészítése mindössze néhány percet vesz igénybe, így szuper választás lehet a rohanós napokra.

Ez a répasaláta köretként is kiváló, de egy kis kreativitással könnyedén főétellé is varázsolhatod: adhatsz hozzá lencsét, fehérbabot vagy csicseriborsót, hogy laktatóbb, teljes értékű ételt kapj. Az alapreceptbe a répa mellett durvára vágott dió, édes-savanykás aszalt vörös áfonya és petrezselyem kerül, amit egy frissítő, citromlével – vagy opcionálisan almaecettel – kevert öntettel koronázunk meg.

Bármelyik módon is készíted el, biztos lehetsz benne, hogy ez a répasaláta friss és üde színfoltja lesz az asztalnak. Kísérletezz bátran az alapanyagokkal és a fűszerezéssel, hogy megtaláld a számodra legalkalmasabb változatot.

Ha ezen a recepten túl többféle hasonló salátát is kipróbálnál a rohanós napokon, akkor ez a mediterrán fehérbabsaláta vagy ez a kapros csicseriborsó-saláta is remek választás lehet számodra.

Hozzávalók

  • 4 közepes répa
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 2 evőkanál agávészirup
  • 2 evőkanál friss citromlé vagy almaecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • egy kis csokor friss petrezselyem felaprítva

Répasaláta elkészítése

  1. A répát mosd meg (ha szeretnéd, meg is pucolhatod, de nem szükséges), majd reszeld le. Ha nagyobb darabokat szeretnél, reszelés helyett egy hámozóval vékony szalagokra is szelheted.
  2. Készítsd el a répasaláta öntetét. Ehhez egy kisebb tálban keverj össze két evőkanál agávészirupot, két evőkanál citromlevet vagy almaecetet, egy evőkanál olívaolajat, fél teáskanál fokhagymaport, majd ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.
  3. A diót vágd durvára, a friss petrezselymet pedig aprítsd fel.
  4. Egy nagyobb tálban keverd össze a répát, az aszalt vörös áfonyát, a diót, a petrezselymet és az öntetet, majd rögtön tálalhatod is. Hűtőben akár 2-3 napig is eláll, ha a sót csak tálaláskor adod hozzá.
    Tipp: ha laktatóbbá szeretnéd tenni, adj hozzá lencsét, fehérbabot vagy csicseriborsót.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.