A padlizsán és a paprika szezonja egész szeptemberben és októberben tart, ezért mindenképp érdemes kipróbálnod…
A currys hummusz egy nagyon izgalmas és fűszeres változata a jól ismert hagyományos csicseriborsókrémnek. Ebben…
Közeleg az iskolakezdés, és egyben az az idő is, amikor újra kicsit kreatívnak kell lenni,…
Minden régiónak megvan a saját töltött tésztaféléje: ilyen a balkán burek is, aminek sokféle tölteléke…
A spenót nemcsak gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is, amely számtalan…
A meleg időben, ha épp nincs kedve főzni az embernek, akkor előkerülnek a szendvicsötletek. Nem…
Nyáron a legutolsó dolog, amihez az embernek kedve van, az a forró tűzhely feletti ácsorgás.…
A legegyszerűbb ételek gyakran a legfinomabbak, és az olasz bruschetta tökéletes példája ennek a bölcsességnek.…
Az eperszezon lassan véget ér, de a szemfülesek még épp megkaparinthatják a boltban az utolsó…
Ha eddig azt hitted, a lekvárfőzés a gyakorlott szakácsok rezortja, jó hírünk van. Ezzel a…
A smoothie tál a gyümölcsturmix sűrűbb, kanalazható formája, amit a zabkásához hasonlóan mindenféle földi jóval…
Ha gluténmentes és nem édes reggeliötleteket keresel, akkor ez a csicseriborsó lepény lesz az új…
A vegán tojáskrém pofonegyszerűen elkészíthető, ugyanis a fekete sónak köszönhetően megszólalásig hasonlít az eredetire. A…
Vannak kencék, amik lágyan és krémesen jók, de ez a babkrém nem tartozik közéjük. Ennek…
A répalazac lehet, hogy nem ismeretlen a számodra, ugyanis már több helyen kaphatóak ezzel készült…
A bagel jól ismert édes tésztájáról és legtöbbször sós töltelékéről, itthon azonban mégsem annyira elterjedt.…
A mogyoróvajas hummusz egy nagyon izgalmas változata a már jól ismert csicseriborsókrémnek, amelyben a tahinit,…
Vegán tojássaláta? Igen! A növényi alapú, tojásra hajazó ételek Szent Grálja a fekete só: ezt…
Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod.…
A zabkása a világ legtökéletesebb reggelije: pillanatok alatt elkészül, sokáig eltelít, ezerféleképp ízesíthető és rendkívül…