Szójaszószos zöldbab köret
Szójaszószos zöldbabköret fokhagymával és szezámmaggal

Ha szeretnéd izgalmasabbá és komplexebbé varázsolni a zöldbabköretet, akkor ez a szójaszószos változat fokhagymával és…

5 spárgás recept: így csempéssz tavaszi hangulatot a konyhádba

A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni…

Ecetes krumplisaláta zellerrel az asztalon
Ecetes krumplisaláta: zellerrel tesszük ünnepivé

Ahány ház, annyi szokás, de nálunk nincs húsvét ecetes krumplisaláta nélkül. Ráadásul ez egy különleges…

Savanyított jégcsapretek üvegbe zárva.
Savanyított jégcsapretek: hűtőben tárolva hetekig friss marad

Te is találkoztál már a boltokban a fehér óriás retekkel, de nem merted megvenni, mert…

Jeera aloo sült krumpli
Jeera aloo: az indiai köményes sült krumpli

A jeera aloo egy népszerű étel Dél-Ázsia területén, aminek fő összetevői a burgonya és az…

Vegán tzatziki 6 összetevőből

A tzatziki bizonyára nem ismeretlen a számodra, és ma már szerencsére könnyen elkészíthető kizárólag növényi…

Amerikai makaróni saláta - Prove.hu
Amerikai tésztasaláta vegán majonézzel

Ez az amerikai tésztasaláta makaróniból készül friss, ropogós zöldségekkel és vegán majonézzel. Remek étel lehet…

a legjobb karácsonyi előételek - receptválogatás
5 vegán karácsonyi előétel, amivel istenien indul majd az ünnepi vacsora

Ez az öt vegán karácsonyi előétel mind méltó arra, hogy megteremtse az ünnepi hangulatot a…

Vegán tejföl egy tálban
Vegán tejfölrecept TÉNÉ opcióval

Ez a vegán tejfölrecept tökéletesen helyettesíti a hagyományos változatot, így nem kell lemondanod a magyaros…

Harissa recept otthon készítve
Harissa, az észak-afrikai csípős paszta – Csenge és Flóra világkonyhája

Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…

Vegán fokhagymás pampuska

A fokhagymás pampuska, vagyis a fokhagymás buci az ukrán konyha klasszikusa, amely puha állagának és…

Roppanós házi kovászos uborka

Nincs nyár kovászos uborka nélkül! A fermentált ételek meghatározó szerepet töltenek be a különböző kultúrák…

Kapros árpagyöngysaláta - vegán recept
Csenge és Flóra kedvenc vegán salátái

Nem csak a paradicsom-uborka-jégsaláta kombinációjából áll a világ: a saláta unalmas köret helyett lehet ízletes,…

zöld istennő saláta
„Zöld istennő” saláta tökmagos-bazsalikomos öntettel

Kicsit megkésve ugyan, de felszállunk a trendvonatra: íme, az Instagram és a TikTok elmúlt évének…

Csenge és Flóra világkonyhája: mezze – vacsoraparti közel-keleti hangulatban

Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…

Aish baladi – az egyiptomi pita

Az aish baladi egy egyiptomi laposkenyér, ami nagyon hasonlít a pitához, azzal a különbséggel, hogy…

Mentás tepsis újburgonya

Akár köretként, akár önállóan, ki ne szeretné az újburgonyát? Fokhagymásan vagy petrezselymesen már megszokhattuk, de…

tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje
Csenge és Flóra világkonyhája: tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje

Közel-keleti sorozatunk utolsó előtti állomásán egy igazi klasszikus következik. Megmutatjuk, hogyan készül az autentikus, kirobbanóan…

Vegán bacon rizspapírból

A rizspapírból készült vegán bacon egyedülálló és izgalmas lehetőséget nyújt azoknak, akik a hagyományos, állati…

Csenge és Flóra világkonyhája - mujadara recept
Csenge és Flóra világkonyhája: mujadara, a szegény ember eledele

Újabb állomására érkeztünk a közel-keleti recepteknek: most a levantei térség egyik legnépszerűbb, Irakból eredeztethető ételét,…