Csenge és Flóra kedvenc nyári vacsorái

Nyáron az embernek sokszor még este sincs kedve túl sokat a forró tűzhely felett állni…

Vegán lecsó nokedlivel

A napsütötte paradicsomból és paprikából készített lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legnagyobb sztárja. Ez a…

Avokádós cukkinispagetti

A cukkinispagetti kiváló alternatíva lehet, ha kerülöd a glutént, vagy egyszerűen egy kevésbé nehéz fogásra…

Csenge és Flóra világkonyhája: mezze – vacsoraparti közel-keleti hangulatban

Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Gluténmentes vöröslencse-tortilla

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a…

Sült paprikás, diós tészta

Ha szeretsz felfedezni izgalmas ízkombinációkat, akkor a krémes sült paprikás, diós tészta receptje éppen neked…

Csenge és Flóra világkonyhája manti
Csenge és Flóra világkonyhája: manti, a Közel-Kelet falatnyi töltött tésztája

Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…

Csenge és Flóra világkonyhája - mujadara recept
Csenge és Flóra világkonyhája: mujadara, a szegény ember eledele

Újabb állomására érkeztünk a közel-keleti recepteknek: most a levantei térség egyik legnépszerűbb, Irakból eredeztethető ételét,…

receptválogatás 6 gyors tésztaétel
Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta

A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez…

Zabpelyhes lencsefasírt (TÉNÉ, GM)

Ez a lencsefasírt gombával, édesburgonyával, dióval és zabpehellyel készül, nem tartalmaz hozzáadott olajat, mégis mennyei…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Csenge és Flóra világkonyhája - vegán pide Törökországból
Csenge és Flóra világkonyhája: pide Törökországból

Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét…

Vegán chorizo piláf

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami…

Íme a legegyszerűbb házi pita receptje

A pitáról sokan gondolják, hogy bonyolult elkészíteni, ezért inkább maradnak a bolti verziónál. Pedig a…

Vegán penne alla vodka: tészta, ami krémes is, paradicsomos is, vodkás is

Hiába az olaszok elkeseredett segélykiáltásai, hogy ők ugyan sem a carbonarához, sem az alfredóhoz nem…

rántott szójaszelet
Rántott szójaszelet kukoricapehely bundában

Néha mindenkinek igénye van egy kis egészségtelen zsírbombára, főleg a hideg beköszöntével. Alkalmanként engedhetünk ennek…

csicseri curry
Chana Masala: az indiai csicseriborsó curry

A chana csicseriborsót jelent, a masala pedig a fűszeres mártásra utal. Ez az indiai curry-s…