Kockára vágott rakott krumpli, mellette kovászos uborka.
Vegán rakott krumpli – nyáron kovászos uborkával a legjobb

A hagyományos rakott krumpli ugyan sok állati eredetű összetevőt tartalmaz, mégis könnyen reprodukálható növényi alapokon.…

Egy tánylér kukoricás-zöldborsós-sárgarépás finomfőzelék zöld alapon fehér-fekete csíkos alátéten.
Klasszikus finomfőzelék növényi alapokon, gluténmentesen

A menzáról jól ismert finomfőzelék selymes állagát ebben a vegán, gluténmentes receptben a rizstej és…

Zöldséges pad thai, mellette egy pár evőpálcika.
Pad thai színes zöldségekkel és ropogós mogyoróval

Színes zöldségekkel, friss lime-mal és mogyoróval kerül az asztalra ez a pad thai, amely tökéletes…

Egy tányér paradicsomos káposzta piros-fehér alátéten.
Gluténmentes paradicsomos káposzta – tálalhatod akár zöldségfasírttal is

A paradicsomos káposzta egy olyan klasszikus, amely javarészt eleve növényi alapokra épül, a mi verziónkban…

Gombás spagetti fekete szezámmal meghintve, mellette friss kapor, egészben.
Krémes fehérboros-mustáros, kapros-gombás spagetti

A gombás spagetti önmagában egy mindennapi tésztaétel lenne, fehérborral, mustárral és kaporral társítva azonban már…

Zöldborsópörkölt rizzsel
Zöldborsópörkölt: így bolondítsd egy csipetnyi csavarral a nosztalgiát

A zöldborsópörkölt nagy előnye, hogy mindössze 30 perc alatt elkészül, ráadásképp ízekben és tápanyagokban is…

Thai ihletésű quinoasaláta felülnézetből egy kék tányéron újhagymával és zöldfűszerrel díszítve, mellette néhány szelet uborka a tányéron, a pulton pedig egy csokor menta és két szál újhagyma
Thai ihletésű quinoasaláta pikáns mogyoróvajas öntettel

A thai konyha jellegzetes aromái köszönnek vissza ebben a színes, tápanyagokban gazdag quinoasalátában: az édes,…

Csicseriborsó ragu rizzsel, naan kenyérrel egy szürke tányérban felülnézetből, sötét felületen, a tetején egy gerezd citrom és zöldfűszer
5 csicseriborsós recept a hummuszon túl

A csicseriborsó nem csupán a hummusz alapja lehet – számos kultúra gasztronómiájában központi szerepet játszik.…

Vegán karfiol steak egy sötét tányéron, alatta zöldségpüré és zöldolaj, a teteje darált maggal megszórva, díszítésként zöldfűszer.
Sült karfiolsteak fűszeres olajjal, variálható köretekkel és mennyei szószokkal

Ha izgalmas, rendhagyó növényi fogásra vágysz, ne keress tovább: ez a karfiolsteak tökéletes könnyű ebédként…

Csicseriborsó-pörkölt egy fém edényben felülnézetből, mellette három szelet pirított kenyér, körülötte friss petrezselyem
Csicseriborsó-pörkölt: mindössze 30 perc alatt elkészül

A csicseriborsó-pörkölt a hagyományos magyar ízvilágot hozza el a konyhádba teljesen növényi alapokon. Nemcsak ízletes…

Paradicsomos tofufasírt egy tányér paradicsomos spagettin felülnézetből, sötét felületen, mellette két fürt koktélparadicsom
Paradicsomos tofufasírt – a klasszikus húsgombóc vegán változata

Ha szereted a paradicsomos húsgombócot, de kipróbálnál egy növényi alapú változatot is, ez a tofufasírt…

Aszalt paradicsomos spenótos tészta egy tányéron felülnézetből, fa felületen, a jobb alsó sarokban egy edényben látható, körülötte kockás konyharuha
Krémes aszalt paradicsomos, spenótos tészta: 15 perc alatt elkészül

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, mégis különleges recepteket, akkor ez a mindössze negyedóra alatt elkészíthető,…

Egy burrito fehér tányéron, kettévágva, benne színes zöldségek, bab és barnarizs, a tányéron egy szál koriander
Egyszerű és finom vegán burrito minden alkalomra

A vegán burrito az egyik legváltozatosabb és legsokoldalúbb étel, amit készíthetsz. Szinte bármilyen megmaradt ételt…

Gombás receptek - hűvösebb napokra
Gombás receptek: 9 varázslatos fogás a hidegebb napokra

A gomba az egyik legsokoldalúbb alapanyag, amit a konyhában felhasználhatsz: könnyen variálható, tele van ízzel,…

Két nyitott, növényi húsos vegán hamburger egy vágódeszkán paradicsommal, salátával és lila hagymával
4 „extrán húsos” vegán fogás, ha hiányoznak a régi ízek

Ha hirtelen váltottál életmódot és hiányoznának a megszokott ízek, akkor jó hírünk van, ugyanis a…

Karalábé krémleves fehér tálban pirított kenyérkockákkal
Karalábé-krémleves: egyszerű és egészséges fogás a hétköznapokra

Ez a karalábé-krémleves az egyik legegyszerűbb étel, amit elkészíthetsz vacsorára, ha épp ötlet híján vagy.…

Tempeh kockák szószban egy világoskék tányéron, zöld és piros chilipaprika-szeletekkel
Mi az a tempeh? – komplett útmutató és ízletes recept kezdőknek

A vegán ételek világába belecsöppenvén sok, korábban annyira ismeretlen hozzávaló jön szembe az emberrel, amivel…

Szejtánból készült vegán steakek, az egyik felszeletelve
Szejtán, más néven búzahús – útmutató, tápanyagtartalom és recept kezdőknek

A szejtán a növényi alapú étkezés egyik fő fehérjeforrása. Legtöbbünk számára ilyen formában ismeretlen dologról…

Flammkuchen, más néven tarte flambée, az elzászi hagymás lepény egy fa deszkán, körülötte kosckás konyharuha, zöld és lila hagyma
Flammkuchen, a kelesztés nélküli elzászi hagymás lepény

A flammkuchen – más néven tarte flambée – egy hagyományos elzászi specialitás, amely tökéletes választás…

Három kép egymás mellé téve, baloldalt felül zöldségpástétom lekvárréteggel a tetején, alatta laskasült zöldségágyon, jobboldalt gesztenyés krémes
Komplett vegán karácsonyi menü: ünnepi ételek növényi alapon

A karácsonyi menü nem csak húsos fogásokkal lehet teljes: az alábbi receptekkel megmutatjuk, hogyan készíthetsz…