Készíts egyszerűen és gyorsan isteni fehérbabpástétomot mindössze néhány összetevőből. Ez a krémes és mennyei mártogatós…
A kölessajt elkészítése nagyon egyszerű és számtalan módon variálható. Most egy alapreceptet mutatunk be, és…
Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…
A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a…
Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…
A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből…
Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…
Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…
A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…
Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…
A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…
A pitáról sokan gondolják, hogy bonyolult elkészíteni, ezért inkább maradnak a bolti verziónál. Pedig a…
A kesusajtnak rengeteg variációja létezik, készülhet fermentálással vagy sajtkultúrával, mi azonban egy egyszerűsített változatot mutatunk…
A szilveszterhez hozzátartozik a virslis kifli, és erről hál’ istennek vegánként sem kell lemondanod. Ráadásul…
Ahogy ígértük, ma új sorozattal jelentkezünk, méghozzá ünnepi hangulatban. A mi családunkban a karácsony az…
A naan kenyér egyfajta lapos kenyér. Hagyományosan tandoor kemencében készül, és összetevőit tekintve nem vegán,…
A padlizsán és a paprika szezonja egész szeptemberben és októberben tart, aki tehát ezekből készült…
Itthon is hatalmas rajongótábornak örvend az olaszok egyik legalapvetőbb tésztaszósza, a pesto. Egy finom pesto…
Még tart a padlizsánszezon, ezért muszáj kipróbálni a babaganus elkészítését. Ezzel az eredeti arab padlizsánkrém…
A spanakopita azon görög péksütemények egyike, amibe azonnal bele lehet szeretni különlegessége miatt. Mindemellett rendkívül…
A megtekinteni kívánt oldal egyesek számára kifogásolható lehet, és 18 év alatt nem ajánlott.
Biztosan tovább akarsz lépni?
Szűrők