Fehérbabapástétom fehér tálban, a tetején olívaolaj, egész babszemek és friss petrezselyemzöld
Vegán fehérbabpástétom

Készíts egyszerűen és gyorsan isteni fehérbabpástétomot mindössze néhány összetevőből. Ez a krémes és mennyei mártogatós…

Így készül a kölessajt

A kölessajt elkészítése nagyon egyszerű és számtalan módon variálható. Most egy alapreceptet mutatunk be, és…

Csenge és Flóra világkonyhája: mezze – vacsoraparti közel-keleti hangulatban

Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…

Gluténmentes vöröslencse-tortilla

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a…

Csenge és Flóra világkonyhája manti
Csenge és Flóra világkonyhája: manti, a Közel-Kelet falatnyi töltött tésztája

Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…

vegán tofus receptek
Így készül a vegán „tofufeta”

A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből…

Yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél egy asztalon, citrommal a tetején
Csenge és Flóra világkonyhája: yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél

Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Csenge és Flóra világkonyhája - vegán pide Törökországból
Csenge és Flóra világkonyhája: pide Törökországból

Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…

Így készül a muhammara, az isteni diós mártogatós

A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…

Íme a legegyszerűbb házi pita receptje

A pitáról sokan gondolják, hogy bonyolult elkészíteni, ezért inkább maradnak a bolti verziónál. Pedig a…

Vegán kesusajt többféle változatban
Vegán kesusajt – a tökéletesített recept

A kesusajtnak rengeteg variációja létezik, készülhet fermentálással vagy sajtkultúrával, mi azonban egy egyszerűsített változatot mutatunk…

virslis kifli
Kétféle vegán virslis kifli szilveszterre

A szilveszterhez hozzátartozik a virslis kifli, és erről hál’ istennek vegánként sem kell lemondanod. Ráadásul…

Csenge és Flóra
Tarte soleil, azaz nappite: Csenge és Flóra karácsonyi menüje I. rész (előétel)

Ahogy ígértük, ma új sorozattal jelentkezünk, méghozzá ünnepi hangulatban. A mi családunkban a karácsony az…

Vegán naan kenyér - prove.hu
Vegán naan kenyér

A naan kenyér egyfajta lapos kenyér. Hagyományosan tandoor kemencében készül, és összetevőit tekintve nem vegán,…

Csenge és Flóra otthon főz - Zakuszka recept - 1. rész
Így készül az isteni zakuszka – Csenge és Flóra otthon főz 1. rész

A padlizsán és a paprika szezonja egész szeptemberben és októberben tart, aki tehát ezekből készült…

rukkola pesto
Könnyen elkészíthető, házi rukkola pesto

Itthon is hatalmas rajongótábornak örvend az olaszok egyik legalapvetőbb tésztaszósza, a pesto. Egy finom pesto…

Babaganus
Babaganus, az eredeti arab padlizsánkrém

Még tart a padlizsánszezon, ezért muszáj kipróbálni a babaganus elkészítését. Ezzel az eredeti arab padlizsánkrém…

Spanakopita, görög spenótos pite világos fa felületen, hat szeletre vágva, mindegyik szelet tetején egy félbevágott koktélparadicsom
Vegán spanakopita, a mennyei görög spenótos pite

A spanakopita azon görög péksütemények egyike, amibe azonnal bele lehet szeretni különlegessége miatt. Mindemellett rendkívül…