vegán tojássaláta recept
Vegán tojássaláta

Vegán tojássaláta? Igen! A növényi alapú, tojásra hajazó ételek Szent Grálja a fekete só: ezt…

receptválogatás szilveszterre, vendégváró falatok
5 szilveszteri vendégváró falat leveles tésztából

A szilveszteri vendégváró falatok vegán módon is elkészíthetőek, mutatunk is öt példát ahhoz, hogy tökéletes…

recept, avokadós babos krém
Avokádós-babos krém

Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod.…

Tarte soleil, francia nap alakú pite zöldséges töltelékkel, elölről fotózva fehér felületen, körülötte fenyőágak karácsonyi hangulatot idézve
5 vegán karácsonyi előétel, amivel istenien indul majd az ünnepi vacsora

Ez az öt vegán karácsonyi előétel mind méltó arra, hogy megteremtse az ünnepi hangulatot a…

receptgyüjtemény, a legjobb vegán szendvicskrémek
A legjobb vegán szendvicskrémek a hét minden napjára

A házi készítésű szendvicskrémek sokkal egészségesebbek és finomabbak, mint a bolti kencék, ráadásul sokkal pénztárcabarátabbak…

Harissa recept otthon készítve
Harissa, az észak-afrikai csípős paszta – Csenge és Flóra világkonyhája

Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…

két zöldborsókrémes szendvics bambusz alátéten, friss zöldborsóval és bazsalikommal díszítve
Vegán majonézes zöldborsópástétom

Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes…

Vegán fokhagymás pampuska

A fokhagymás pampuska, vagyis a fokhagymás buci az ukrán konyha klasszikusa, amely puha állagának és…

Cukkinis baba ganoush

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy frissítő, könnyed és zöldséges fogás. Ezért…

Vegán fehérbabpástétom

Készíts egyszerűen és gyorsan isteni fehérbabpástétomot mindössze néhány összetevőből. Ez a krémes és mennyei mártogatós…

Így készül a kölessajt

A kölessajt elkészítése nagyon egyszerű és számtalan módon variálható. Most egy alapreceptet mutatunk be, és…

Csenge és Flóra világkonyhája: mezze – vacsoraparti közel-keleti hangulatban

Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…

Gluténmentes vöröslencse-tortilla

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a…

Csenge és Flóra világkonyhája manti
Csenge és Flóra világkonyhája: manti, a Közel-Kelet falatnyi töltött tésztája

Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…

vegán tofus receptek
Így készül a vegán „tofufeta”

A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből…

Yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél egy asztalon, citrommal a tetején
Csenge és Flóra világkonyhája: yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél

Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Csenge és Flóra világkonyhája - vegán pide Törökországból
Csenge és Flóra világkonyhája: pide Törökországból

Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…

Így készül a muhammara, az isteni diós mártogatós

A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…