Fenséges epres-tofus sajttorta, eprekkel körülvéve
7 epres recept: ezekkel használd ki a szezon végét

Az eperszezon lassan véget ér, de a szemfülesek még épp megkaparinthatják a boltban az utolsó…

Karalábé krémleves fehér tálban pirított kenyérkockákkal
Karalábé-krémleves: egyszerű és egészséges fogás a hétköznapokra

Ez a karalábé-krémleves az egyik legegyszerűbb étel, amit elkészíthetsz vacsorára, ha épp ötlet híján vagy.…

Szójaszószos zöldbab köret
Szójaszószos zöldbabköret fokhagymával és szezámmaggal

Ha szeretnéd izgalmasabbá és komplexebbé varázsolni a zöldbabköretet, akkor ez a szójaszószos változat fokhagymával és…

5 spárgás recept: így csempéssz tavaszi hangulatot a konyhádba

A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni…

spenótos quiche
Spárgás quiche: sós pite tavaszi kiadásban

A quiche a francia konyha egyik remeke: ebbe a sós pitébe szinte végtelen variációban kerülhet…

Vegán tojáskrém
Vegán tojáskrém háromféleképpen: tofus, csicseriborsós és avokádós

A vegán tojáskrém pofonegyszerűen elkészíthető, ugyanis a fekete sónak köszönhetően megszólalásig hasonlít az eredetire. A…

Burgonyás medvehagymás pogácsa egy asztalon
Medvehagymás pogácsa: a burgonyától lesz igazán pihe-puha

A pogácsák történelmében az egyik legkiemelkedőbb példány kétségkívül a medvehagymás pogácsa. Ez a recept ráadásul…

Medvehagyma pesto dióval
Medvehagyma pesto dióval: frissítő tavaszi szósz tésztára vagy szendvicsbe

A kora tavasz egyik legizgalmasabb idényzöldsége az olaszok kedvenc tésztaszószaként elkészítve: ez a medvehagyma pesto.…

Félbe vágott avokádó és selymes avokádókrém egy világos színű asztalon.
Selymes avokádókrém: sörélesztőpehellyel és fokhagymával tesszük izgalmassá

Ezt az avokádókrémet a sokszínűsége teszi varázslatossá: pirítósra kenve, tortillába vagy burgerbe töltve is isteni,…

vegán babkrém receptje
Vegán babkrém kápia paprikával és kukoricával

Vannak kencék, amik lágyan és krémesen jók, de ez a babkrém nem tartozik közéjük. Ennek…

lazac helyett répalazac, íme a recept hozzá
Füstös vegán répalazac

A répalazac lehet, hogy nem ismeretlen a számodra, ugyanis már több helyen kaphatóak ezzel készült…

Vegán tzatziki 6 összetevőből

A tzatziki bizonyára nem ismeretlen a számodra, és ma már szerencsére könnyen elkészíthető kizárólag növényi…

mogyoróvajas krémes hummusz receptje
Krémes mogyoróvajas hummusz

A mogyoróvajas hummusz egy nagyon izgalmas változata a már jól ismert csicseriborsókrémnek, amelyben a tahinit,…

vegán tojássaláta recept
Vegán tojássaláta

Vegán tojássaláta? Igen! A növényi alapú, tojásra hajazó ételek Szent Grálja a fekete só: ezt…

receptválogatás szilveszterre, vendégváró falatok
5 szilveszteri vendégváró falat leveles tésztából

A szilveszteri vendégváró falatok vegán módon is elkészíthetőek, mutatunk is öt példát ahhoz, hogy tökéletes…

recept, avokadós babos krém
Avokádós-babos krém

Ha szereted a guacamolét és a fehérbabpástétomot, akkor ezt az avokádós-babos krémet is imádni fogod.…

a legjobb karácsonyi előételek - receptválogatás
5 vegán karácsonyi előétel, amivel istenien indul majd az ünnepi vacsora

Ez az öt vegán karácsonyi előétel mind méltó arra, hogy megteremtse az ünnepi hangulatot a…

receptgyüjtemény, a legjobb vegán szendvicskrémek
A legjobb vegán szendvicskrémek a hét minden napjára

A házi készítésű szendvicskrémek sokkal egészségesebbek és finomabbak, mint a bolti kencék, ráadásul sokkal pénztárcabarátabbak…

Harissa recept otthon készítve
Harissa, az észak-afrikai csípős paszta – Csenge és Flóra világkonyhája

Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…

Vegán majonézes zöldborsópástétom

Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes…