A padlizsán és a paprika szezonja egész szeptemberben és októberben tart, ezért mindenképp érdemes kipróbálnod…
A currys hummusz egy nagyon izgalmas és fűszeres változata a jól ismert hagyományos csicseriborsókrémnek. Ebben…
Minden régiónak megvan a saját töltött tésztaféléje: ilyen a balkán burek is, aminek sokféle tölteléke…
A spenót nemcsak gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, hanem rendkívül sokoldalú alapanyag is, amely számtalan…
Ha egy könnyű, mégis ízletes salátára vágysz, amely gyorsan elkészíthető és tökéletes kiegészítője bármilyen étkezésnek,…
Meggyes, spárgás, sütőtökös, karamellás-banános: ez csak néhány azokból a piteötletekből, amikkel ebben a válogatásban találkozhatsz.…
Ez a vegán sajtszósz szembeszáll a sztereotípiákkal, és gyógyír a „nem tudnék sajt nélkül élni”…
A vegán húsleves, bár önmagában oximoronnak hangzik, mégis lehetséges. Az ízéért egy olyan összetevő felel,…
Ami az olaszoknál a pizza, az a magyaroknál a krumplis tésztából készült kenyérlángos, más néven…
Nyáron a legutolsó dolog, amihez az embernek kedve van, az a forró tűzhely feletti ácsorgás.…
A legegyszerűbb ételek gyakran a legfinomabbak, és az olasz bruschetta tökéletes példája ennek a bölcsességnek.…
Az eperszezon lassan véget ér, de a szemfülesek még épp megkaparinthatják a boltban az utolsó…
Ez a karalábé-krémleves az egyik legegyszerűbb étel, amit elkészíthetsz vacsorára, ha épp ötlet híján vagy.…
Ha szeretnéd izgalmasabbá és komplexebbé varázsolni a zöldbabköretet, akkor ez a szójaszószos változat fokhagymával és…
A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni…
A quiche a francia konyha egyik remeke: ebbe a sós pitébe szinte végtelen variációban kerülhet…
A vegán tojáskrém pofonegyszerűen elkészíthető, ugyanis a fekete sónak köszönhetően megszólalásig hasonlít az eredetire. A…
A pogácsák történelmében az egyik legkiemelkedőbb példány kétségkívül a medvehagymás pogácsa. Ez a recept ráadásul…
A kora tavasz egyik legizgalmasabb idényzöldsége az olaszok kedvenc tésztaszószaként elkészítve: ez a medvehagyma pesto.…
Ezt az avokádókrémet a sokszínűsége teszi varázslatossá: pirítósra kenve, tortillába vagy burgerbe töltve is isteni,…