vegán sütőtökös gnocchi
Vegán sütőtökös gnocchi citromos-zsályás vajban

Ez a vegán sütőtökös gnocchi zsályás-citromos vajban megforgatva egy felső kategóriás éttermi fogás látszatát kelti,…

Így készül az éeszak-Afrikai kuszkusz, recept.
Észak-afrikai kuszkusz – Csenge és Flóra világkonyhája

Kulináris kalandunk vitorlája most dél-mediterrán vizekre sodorja hajónkat, ahol az észak-afrikai Magreb régió egyik legnépszerűbb…

Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal-min
Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal – Csenge és Flóra világkonyhája

A narancs és a kardamom édes-fűszeres kombinációja és az olívaolaj pikáns aromája teszi olyan ellenállhatatlanná…

Tortilla de patatas
Vegán tortilla de patatas, azaz spanyol krumplis omlett – Csenge és Flóra világkonyhája

A tortilla de patatas, azaz a spanyol omlett a mediterrán reggelik koronázatlan királya. Ezt a…

Vegán gyros recept
Gyros, a világhírű görög kedvenc – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunkból természetesen nem maradhatott ki a világszerte oly népszerű görög street food, a gyros…

Csenge és Flóra világkonyhája: gazpacho, a hideg spanyol zöldségleves

Mediterrán sorozatunk első receptje a spanyolok egyik kedvenc nyári hűsítője: ez a gazpacho, azaz a…

Cukkinifasírt egy fekete vágódeszkán, mögötte egy félbevágott cukkini és póréhagyma
Kapros cukkinifasírt (TÉNÉ opció)

Ha szereted az egyszerű, mégis ízletes ételeket, akkor a cukkinifasírt remek választás lehet számodra. Ráadásul…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Aish baladi – az egyiptomi pita

Az aish baladi egy egyiptomi laposkenyér, ami nagyon hasonlít a pitához, azzal a különbséggel, hogy…

Ful medames: az egyiptomi reggeli

Az autentikus ful medames reggeli receptje lóbabból készül, amit római köménnyel, friss fűszernövénnyel, fokhagymával, citrommal…

receptválogatás 6 gyors tésztaétel
Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta

A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez…

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét…

Vegán chorizo piláf

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami…

Íme a legegyszerűbb házi pita receptje

A pitáról sokan gondolják, hogy bonyolult elkészíteni, ezért inkább maradnak a bolti verziónál. Pedig a…

Vegán penne alla vodka: tészta, ami krémes is, paradicsomos is, vodkás is

Hiába az olaszok elkeseredett segélykiáltásai, hogy ők ugyan sem a carbonarához, sem az alfredóhoz nem…

rozmaring pesto recept
Rozmaringos pesto

Az eredeti pesto összetevői a friss bazsalikom, a fenyőmag, az olívaolaj, a fokhagyma és a…

vegán muszaka
Vegán muszaka

A muszaka kétségtelenül Görögország egyik legnépszerűbb étele. Úgy is emlegetik, mint a görög lasagne-t, azonban…

Francia hagymakrémleves vegán változatban
Francia hagymaleves: Csenge és Flóra karácsonyi menüje II. rész

Átléptünk decemberbe, ezzel elértünk a karácsonyi várakozás valódi időszakához. Advent második vasárnapján ünnepi menüsorunk második…

Csenge és Flóra
Tarte soleil, azaz nappite: Csenge és Flóra karácsonyi menüje I. rész (előétel)

Ahogy ígértük, ma új sorozattal jelentkezünk, méghozzá ünnepi hangulatban. A mi családunkban a karácsony az…

vegán pesto szósz
Vegán pesto szósz, három lépésben

A pesto szósz hagyományosan márványmozsárban készül, ezért az állaga darabosabb, az íze pedig sokkal aromásabb…