Kapros cukkinifasírt (TÉNÉ opció)

Ha szereted az egyszerű, mégis ízletes ételeket, akkor a cukkinifasírt remek választás lehet számodra. Ráadásul…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Aish baladi – az egyiptomi pita

Az aish baladi egy egyiptomi laposkenyér, ami nagyon hasonlít a pitához, azzal a különbséggel, hogy…

Ful medames: az egyiptomi reggeli

Az autentikus ful medames reggeli receptje lóbabból készül, amit római köménnyel, friss fűszernövénnyel, fokhagymával, citrommal…

receptválogatás 6 gyors tésztaétel
Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta

A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez…

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét…

Vegán chorizo piláf

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami…

Íme a legegyszerűbb házi pita receptje

A pitáról sokan gondolják, hogy bonyolult elkészíteni, ezért inkább maradnak a bolti verziónál. Pedig a…

Vegán penne alla vodka: tészta, ami krémes is, paradicsomos is, vodkás is

Hiába az olaszok elkeseredett segélykiáltásai, hogy ők ugyan sem a carbonarához, sem az alfredóhoz nem…

rozmaring pesto recept
Rozmaringos pesto

Az eredeti pesto összetevői a friss bazsalikom, a fenyőmag, az olívaolaj, a fokhagyma és a…

vegán muszaka
Vegán muszaka

A muszaka kétségtelenül Görögország egyik legnépszerűbb étele. Úgy is emlegetik, mint a görög lasagne-t, azonban…

Francia hagymakrémleves vegán változatban
Francia hagymaleves: Csenge és Flóra karácsonyi menüje II. rész

Átléptünk decemberbe, ezzel elértünk a karácsonyi várakozás valódi időszakához. Advent második vasárnapján ünnepi menüsorunk második…

Csenge és Flóra
Tarte soleil, azaz nappite: Csenge és Flóra karácsonyi menüje I. rész (előétel)

Ahogy ígértük, ma új sorozattal jelentkezünk, méghozzá ünnepi hangulatban. A mi családunkban a karácsony az…

vegán pesto szósz
Vegán pesto szósz, három lépésben

A pesto szósz hagyományosan márványmozsárban készül, ezért az állaga darabosabb, az íze pedig sokkal aromásabb…

Sütőtökös-spenótos rizottó
Indul a sütőtökszezon, készítsünk sütőtökös-spenótos rizottót

Hazánkban a rizottót sokszor összekeverik a zöldséges rizzsel. Az igazi rizottó azonban ennél sokkal izgalmasabb:…

rukkola pesto
Könnyen elkészíthető, házi rukkola pesto

Itthon is hatalmas rajongótábornak örvend az olaszok egyik legalapvetőbb tésztaszósza, a pesto. Egy finom pesto…

Spanakopita, görög spenótos pite világos fa felületen, hat szeletre vágva, mindegyik szelet tetején egy félbevágott koktélparadicsom
Vegán spanakopita, a mennyei görög spenótos pite

A spanakopita azon görög péksütemények egyike, amibe azonnal bele lehet szeretni különlegessége miatt. Mindemellett rendkívül…

Olasz paradicsomos bableves tésztával - Prove.hu
Olasz paradicsomos bableves tésztával

A nemzetközi konyhák közül mi, magyarok szinte minden bizonnyal az olaszt szeretjük a legjobban. Ez…

Pestós-csicseriborsós tészta - Prove.hu
Pestós-csicseriborsós tészta

Sok éven át sok különböző helyen való vendégeskedés után azt kell, hogy mondjam: néha abból…

Penne all’arrabbiata - Prove.hu
Penne all’arrabbiata

A penne all’arrabbiata fűszeres paradicsomszószban megforgatott mindennapi olasz tésztaétel, ami szó szerint azt jelenti: “mérges…