Minden régiónak megvan a saját töltött tésztaféléje: ilyen a balkán burek is, aminek sokféle tölteléke…
A tzatziki bizonyára nem ismeretlen a számodra, és ma már szerencsére könnyen elkészíthető kizárólag növényi…
A mogyoróvajas hummusz egy nagyon izgalmas változata a már jól ismert csicseriborsókrémnek, amelyben a tahinit,…
Mediterrán sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, és szokás szerint édes fináléval zárunk: mai receptünk egy grízes,…
Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…
A világ egyik legjobb street foodját otthon elkészíteni nem is akkora ördöngösség. Csak néhány kisebb…
A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy frissítő, könnyed és zöldséges fogás. Ezért…
Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…
Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…
Az aish baladi egy egyiptomi laposkenyér, ami nagyon hasonlít a pitához, azzal a különbséggel, hogy…
Puha, omlós és szinte biztos, hogy a spájzodban ott lapul az a mindössze három összetevő,…
Közel-keleti sorozatunk utolsó előtti állomásán egy igazi klasszikus következik. Megmutatjuk, hogyan készül az autentikus, kirobbanóan…
Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…
Újabb állomására érkeztünk a közel-keleti recepteknek: most a levantei térség egyik legnépszerűbb, Irakból eredeztethető ételét,…
Az autentikus ful medames reggeli receptje lóbabból készül, amit római köménnyel, friss fűszernövénnyel, fokhagymával, citrommal…
Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…
Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…
A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…
Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…
A harira egy gazdag paradicsomos leves csicseriborsóval és lencsével, amit gyömbérrel, borssal, fahéjjal és friss…