Egy szelet spenótos burek szezámmaggal a tetején, sötét felületen, a háttérben az egész pite
Vegán burek: ropogós tészta spenótos töltelékkel

Minden régiónak megvan a saját töltött tésztaféléje: ilyen a balkán burek is, aminek sokféle tölteléke…

Vegán tzatziki 6 összetevőből

A tzatziki bizonyára nem ismeretlen a számodra, és ma már szerencsére könnyen elkészíthető kizárólag növényi…

mogyoróvajas krémes hummusz receptje
Krémes mogyoróvajas hummusz

A mogyoróvajas hummusz egy nagyon izgalmas változata a már jól ismert csicseriborsókrémnek, amelyben a tahinit,…

Namoura vagy basbousa, azaz kókuszos-grízes süti – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, és szokás szerint édes fináléval zárunk: mai receptünk egy grízes,…

Harissa recept otthon készítve
Harissa, az észak-afrikai csípős paszta – Csenge és Flóra világkonyhája

Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…

Az autentikus falafel receptje

A világ egyik legjobb street foodját otthon elkészíteni nem is akkora ördöngösség. Csak néhány kisebb…

Cukkinis baba ganoush

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy frissítő, könnyed és zöldséges fogás. Ezért…

Csenge és Flóra világkonyhája: mezze – vacsoraparti közel-keleti hangulatban

Világkonyhánk első állomása a Közel-Kelet volt: bemutattuk többek között a régió fenséges, töltött kenyér- és…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Aish baladi – az egyiptomi pita

Az aish baladi egy egyiptomi laposkenyér, ami nagyon hasonlít a pitához, azzal a különbséggel, hogy…

Csenge és Flóra világkonyhája: ghraybeh, a Közel-Kelet omlós keksze

Puha, omlós és szinte biztos, hogy a spájzodban ott lapul az a mindössze három összetevő,…

tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje
Csenge és Flóra világkonyhája: tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje

Közel-keleti sorozatunk utolsó előtti állomásán egy igazi klasszikus következik. Megmutatjuk, hogyan készül az autentikus, kirobbanóan…

Csenge és Flóra világkonyhája manti
Csenge és Flóra világkonyhája: manti, a Közel-Kelet falatnyi töltött tésztája

Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…

Csenge és Flóra világkonyhája - mujadara recept
Csenge és Flóra világkonyhája: mujadara, a szegény ember eledele

Újabb állomására érkeztünk a közel-keleti recepteknek: most a levantei térség egyik legnépszerűbb, Irakból eredeztethető ételét,…

Ful medames: az egyiptomi reggeli

Az autentikus ful medames reggeli receptje lóbabból készül, amit római köménnyel, friss fűszernövénnyel, fokhagymával, citrommal…

Yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél egy asztalon, citrommal a tetején
Csenge és Flóra világkonyhája: yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél

Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Csenge és Flóra világkonyhája - vegán pide Törökországból
Csenge és Flóra világkonyhája: pide Törökországból

Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…

Harira, a gazdag marokkói paradicsomleves

A harira egy gazdag paradicsomos leves csicseriborsóval és lencsével, amit gyömbérrel, borssal, fahéjjal és friss…