vegán recept, így készül a sütőtökös fűszeres tiramisu
Isteni sütőtökös-fűszeres vegán tiramisu

Ha létezik sütőtökös latte, abból egyértelműen következik, hogy a világ legnépszerűbb kávés desszertjét, a tiramisut…

Namoura vagy basbousa, azaz kókuszos-grízes süti – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, és szokás szerint édes fináléval zárunk: mai receptünk egy grízes,…

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille egy hagyományos francia étel, amelynek számos elkészítési módja ismert. Az egyik ilyen változat…

Így készül az éeszak-Afrikai kuszkusz, recept.
Észak-afrikai kuszkusz – Csenge és Flóra világkonyhája

Kulináris kalandunk vitorlája most dél-mediterrán vizekre sodorja hajónkat, ahol az észak-afrikai Magreb régió egyik legnépszerűbb…

Vegán brassói

A hagyományos fogások átalakítása vegán változattá egyre inkább teret hódít. A vegán brassói remek példa…

Vegán gyros recept
Gyros, a világhírű görög kedvenc – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunkból természetesen nem maradhatott ki a világszerte oly népszerű görög street food, a gyros…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Így készül a muhammara, az isteni diós mártogatós

A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…

Krémes mediterrán paradicsomleves

Ha adnál egy kis csavart a megszokott paradicsomlevesnek, akkor a legjobb döntés ez a mediterrán…

vegán majonézes krumplisaláta
Kapros-majonézes krumplisaláta (vegán)

A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy…

rántott szójaszelet
Rántott szójaszelet kukoricapehely bundában

Néha mindenkinek igénye van egy kis egészségtelen zsírbombára, főleg a hideg beköszöntével. Alkalmanként engedhetünk ennek…

angol reggeli veganizálva
Vegán angol reggeli rizsbaconnel

Mi sem jobb a vasárnapi, ráérős délelőttökön, mint egy fenséges kései reggeli. Ezt az angolok…

Francia hagymakrémleves vegán változatban
Francia hagymaleves: Csenge és Flóra karácsonyi menüje II. rész

Átléptünk decemberbe, ezzel elértünk a karácsonyi várakozás valódi időszakához. Advent második vasárnapján ünnepi menüsorunk második…

tészta
Vegán sütőtökös tészta

Ez a krémes, sütőtökös tészta recept a legjobb választás egy egészséges, könnyed őszi vacsorához. Sokan…

Szentesen barátfüle, máshol szilvás papucs – Csenge és Flóra otthon főz 9. rész

Tudjuk: a barátfüle a legtöbb helyen a szilvalekvárral töltött derelyét jelenti. Szentesen azonban a barátfüle…

sütőtök krémleves
Vegán kókusztejes sütőtökkrémleves

Ha te is beköltöztetnéd az őszt a konyhádba, akkor nincs is jobb választás egy forró…

Csenge és Flóra otthon főz - Alföldi krumpligombócleves - 3. rész
Alföldi krumpligombócleves – Csenge és Flóra otthon főz 3. rész

A hideg idő beköszöntével sokszor másra sem vágyik az ember, mint egy tányér forró levesre…

Babaganus
Babaganus, az eredeti arab padlizsánkrém

Még tart a padlizsánszezon, ezért muszáj kipróbálni a babaganus elkészítését. Ezzel az eredeti arab padlizsánkrém…

Fenséges epres-tofus sajttorta, eprekkel körülvéve
Fenséges epres-tofus “sajttorta”

Ha kevés időd van, de egy különlegesebb vasárnapi desszertre vágysz, vagy valakit meglepnél, akkor ez…

rakott krumpli
Vegán rakott krumpli

Az olaszoknak lasagne, a görögöknek moussaka, nekünk rakott krumpli: a sütőben sült, laktató egytálételek nemzeti…