csicseri curry
5+1 vegán egytálétel, amely nemcsak táplál, de fel is melegít

Egyre korábban sötétedik, egyre kevesebb kedved van kimozdulni, és egyre inkább valami forró ételt kívánsz…

vegán borscs recept céklával, vörösbabbal
Vörösbabos céklaleves, avagy így készül a vegán borscs

Hallottál már a céklalevesről? A vörösbabos borscs a méltatlanul kevéssé ismert, de annál inkább különleges…

vegán módon elkészíthető szilvás gombóc recept
Egyszerűen elkészíthető vegán szilvás gombóc

Mára már mindenki könnyen hozzájuthat mirelit szilvás gombóchoz a boltokban, de miért ne próbálnád ki…

vegán recept, így készül a sütőtökös fűszeres tiramisu
Isteni sütőtökös-fűszeres vegán tiramisu

Ha létezik sütőtökös latte, abból egyértelműen következik, hogy a világ legnépszerűbb kávés desszertjét, a tiramisut…

Namoura vagy basbousa, azaz kókuszos-grízes süti – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, és szokás szerint édes fináléval zárunk: mai receptünk egy grízes,…

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille egy hagyományos francia étel, amelynek számos elkészítési módja ismert. Az egyik ilyen változat…

Így készül az éeszak-Afrikai kuszkusz, recept.
Észak-afrikai kuszkusz – Csenge és Flóra világkonyhája

Kulináris kalandunk vitorlája most dél-mediterrán vizekre sodorja hajónkat, ahol az észak-afrikai Magreb régió egyik legnépszerűbb…

Vegán brassói

A hagyományos fogások átalakítása vegán változattá egyre inkább teret hódít. A vegán brassói remek példa…

Vegán gyros recept
Gyros, a világhírű görög kedvenc – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunkból természetesen nem maradhatott ki a világszerte oly népszerű görög street food, a gyros…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Így készül a muhammara, az isteni diós mártogatós

A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…

Krémes mediterrán paradicsomleves

Ha adnál egy kis csavart a megszokott paradicsomlevesnek, akkor a legjobb döntés ez a mediterrán…

Majonézes krumplisaláta lilahagymával, kaporral egy világoszöld tálban
Kapros-majonézes krumplisaláta (vegán)

A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy…

rántott szójaszelet
Rántott szójaszelet kukoricapehely bundában

Néha mindenkinek igénye van egy kis egészségtelen zsírbombára, főleg a hideg beköszöntével. Alkalmanként engedhetünk ennek…

angol reggeli veganizálva
Vegán angol reggeli rizsbaconnel

Mi sem jobb a vasárnapi, ráérős délelőttökön, mint egy fenséges kései reggeli. Ezt az angolok…

Francia hagymakrémleves vegán változatban
Francia hagymaleves: Csenge és Flóra karácsonyi menüje II. rész

Átléptünk decemberbe, ezzel elértünk a karácsonyi várakozás valódi időszakához. Advent második vasárnapján ünnepi menüsorunk második…

tészta
Vegán sütőtökös tészta

Ez a krémes, sütőtökös tészta recept a legjobb választás egy egészséges, könnyed őszi vacsorához. Sokan…

Barátfüle
Szentesen barátfüle, máshol szilvás papucs – Csenge és Flóra otthon főz 9. rész

Tudjuk: a barátfüle a legtöbb helyen a szilvalekvárral töltött derelyét jelenti. Szentesen azonban a barátfüle…

sütőtök krémleves
Vegán kókusztejes sütőtökkrémleves

Ha te is beköltöztetnéd az őszt a konyhádba, akkor nincs is jobb választás egy forró…

Krumpligombócleves egy kis piros lábasban, mellette petrezselyemzöld és egy szelet kenyér
Alföldi krumpligombócleves – Csenge és Flóra otthon főz 3. rész

A hideg idő beköszöntével sokszor másra sem vágyik az ember, mint egy tányér forró levesre…