Kész, friss banánkenyér egy asztalon, banánokkal körülvéve
Banánkenyér: a banánmentés koronázatlan királya

Biztosan sokszor megfogadtad már a megbarnult banánokat nézve, hogy „majd sütök belőle banánkenyeret”. Azonban legyünk…

Isteni csilisbab a hétköznapokra
Steiner Kristóf híres-neves csilisbabja: hetente kerül majd az asztalodra

Íme a megdönthetetlen bizonyíték, hogy tényleg mindenki imádja a csilit! Ez az az étel, ami…

Zöld lasagne recept - Prove.hu
Zöld lasagne spenóttal és cukkinivel elkészítve

Simán el lehet készíteni az eredeti „piros” lasagnét is növényi verzióban, de néha muszáj fejet…

Vegán céklaburger
Fenséges, diós céklaburger (vegán, gluténmentes)

A cékla, a dió és a bab hármasa páratlan ízélményt ígér. Már csak ezért is…

zöldséges lencsés dahl recept
Sokzöldséges, kiadós lencse dahl

Ez a lencse dahl minden, aminek egy ételnek lenni kell: tápláló, egyszerű, laktató és finom,…

csicseri curry
5+1 vegán egytálétel, amely nemcsak táplál, de fel is melegít

Egyre korábban sötétedik, egyre kevesebb kedved van kimozdulni, és egyre inkább valami forró ételt kívánsz…

vegán borscs recept céklával, vörösbabbal
Vörösbabos céklaleves, avagy így készül a vegán borscs

Hallottál már a céklalevesről? A vörösbabos borscs a méltatlanul kevéssé ismert, de annál inkább különleges…

vegán módon elkészíthető szilvás gombóc recept
Egyszerűen elkészíthető vegán szilvás gombóc

Mára már mindenki könnyen hozzájuthat mirelit szilvás gombóchoz a boltokban, de miért ne próbálnád ki…

vegán recept, így készül a sütőtökös fűszeres tiramisu
Isteni sütőtökös-fűszeres vegán tiramisu

Ha létezik sütőtökös latte, abból egyértelműen következik, hogy a világ legnépszerűbb kávés desszertjét, a tiramisut…

Namoura vagy basbousa, azaz kókuszos-grízes süti – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, és szokás szerint édes fináléval zárunk: mai receptünk egy grízes,…

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille egy hagyományos francia étel, amelynek számos elkészítési módja ismert. Az egyik ilyen változat…

Így készül az éeszak-Afrikai kuszkusz, recept.
Észak-afrikai kuszkusz – Csenge és Flóra világkonyhája

Kulináris kalandunk vitorlája most dél-mediterrán vizekre sodorja hajónkat, ahol az észak-afrikai Magreb régió egyik legnépszerűbb…

Vegán brassói

A hagyományos fogások átalakítása vegán változattá egyre inkább teret hódít. A vegán brassói remek példa…

Vegán gyros recept
Gyros, a világhírű görög kedvenc – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunkból természetesen nem maradhatott ki a világszerte oly népszerű görög street food, a gyros…

Fűszeres-paradicsomos sült padlizsán

Ha egy igazi könnyed különlegességre vágysz, ez a padlizsánból készült étel tökéletes választás lehet. A…

Így készül a muhammara, az isteni diós mártogatós

A muhammara egy közel-keleti mártogatós paprikából és dióból. Leggyakrabban a mezze tál részeként, többféle mártogatóssal…

Krémes mediterrán paradicsomleves

Ha adnál egy kis csavart a megszokott paradicsomlevesnek, akkor a legjobb döntés ez a mediterrán…

vegán majonézes krumplisaláta
Kapros-majonézes krumplisaláta (vegán)

A burgonyasaláta az év bármely időszakában ideális fogás lehet. Rengeteg változata létezik, mi most egy…

rántott szójaszelet
Rántott szójaszelet kukoricapehely bundában

Néha mindenkinek igénye van egy kis egészségtelen zsírbombára, főleg a hideg beköszöntével. Alkalmanként engedhetünk ennek…

angol reggeli veganizálva
Vegán angol reggeli rizsbaconnel

Mi sem jobb a vasárnapi, ráérős délelőttökön, mint egy fenséges kései reggeli. Ezt az angolok…