Vegán nudli pirított mogyoróval
Vegán nudli pirított mogyoróval

Grízesen és lekvárosan, diósan vagy mákosan: az egyik legkedveltebb édességünk kétségkívül a nudli. Ezt a…

Puha fahéjas-vaníliás szelet olívaolajjal

A kevert sütemény a lusta délelőttök tökéletes kísérője: szinte csukott szemmel, öt perc aktív munkával…

Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal-min
Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal – Csenge és Flóra világkonyhája

A narancs és a kardamom édes-fűszeres kombinációja és az olívaolaj pikáns aromája teszi olyan ellenállhatatlanná…

Vegán banoffee pie, azaz sütés nélküli karamellás-banános pite

A banános-karamellás pite igazi klasszikus desszertté vált az elmúlt évtizedekben, és mindössze néhány kis módosítással…

Csenge és Flóra kedvenc nyári vacsorái

Nyáron az embernek sokszor még este sincs kedve túl sokat a forró tűzhely felett állni…

Vegán lecsó nokedlivel

A napsütötte paradicsomból és paprikából készített lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legnagyobb sztárja. Ez a…

Cukkinis baba ganoush

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy frissítő, könnyed és zöldséges fogás. Ezért…

Mentás tepsis újburgonya

Akár köretként, akár önállóan, ki ne szeretné az újburgonyát? Fokhagymásan vagy petrezselymesen már megszokhattuk, de…

Sült paprikás, diós tészta

Ha szeretsz felfedezni izgalmas ízkombinációkat, akkor a krémes sült paprikás, diós tészta receptje éppen neked…

Könnyű epres piskóta

Ha szeretnél egy légies és könnyen elkészíthető desszertet készíteni, akkor ez az epres, piskótaszerű sütemény…

Tavaszi vegán zöldségleves (TÉNÉ)

Mi sem lehetne jobb, mint egy egyszerű, otthonos meleg leves. Ez a zöldségleves rendkívül laktató,…

Yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél egy asztalon, citrommal a tetején
Csenge és Flóra világkonyhája: yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél

Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…

Zabpelyhes lencsefasírt (TÉNÉ, GM)

Ez a lencsefasírt gombával, édesburgonyával, dióval és zabpehellyel készül, nem tartalmaz hozzáadott olajat, mégis mennyei…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Csenge és Flóra világkonyhája - vegán pide Törökországból
Csenge és Flóra világkonyhája: pide Törökországból

Nemzetközi receptsorozatunk első állomása a Közel-Kelet: a következő öt hétben a legkülönlegesebb fogásokon keresztül fogjuk…

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét…

Vegán chorizo piláf

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami…

Macaroon, kókuszcsók - vegán
Macaroon, azaz kókuszcsók (vegán, gluténmentes, hozzáadott olajtól mentes)

Ha eddig azt gondoltad, tojás nélkül nem lehet jó macaroont készíteni, akkor ez a recept…

Harira, a gazdag marokkói paradicsomleves

A harira egy gazdag paradicsomos leves csicseriborsóval és lencsével, amit gyömbérrel, borssal, fahéjjal és friss…