Házi gnocchi egy fa asztalon
Házi gnocchi egyszerűen: mindössze négy összetevőből készül

A gnocchi könnyebben elkészíthető házilag, mint gondolnád, és sokkal finomabb, mint a bolti változat. Mindössze…

Savanyított lilahagyma
Savanyított lilahagyma: 10 perc alatt kész és hetekig fogyasztható

A savanyított lilahagyma különlegessé és izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket: a szendvicsnek, a köretnek és…

Selymes zöldborsókrémleves
Selymes zöldborsókrémleves: a bazsalikom teszi különlegessé

Ez a bazsalikomos zöldborsókrémleves olyan étel, amit ha egyszer elkészítesz, akkor garantáltan fel fog kerülni…

5 spárgás recept: így csempéssz tavaszi hangulatot a konyhádba

A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni…

spenótos quiche
Spárgás quiche: sós pite tavaszi kiadásban

A quiche a francia konyha egyik remeke: ebbe a sós pitébe szinte végtelen variációban kerülhet…

Citromos-áfonyás kevert sütemény
Citromos-áfonyás kevert sütemény: könnyű finomság 30 perc alatt

A kevert sütemény előnye, amellett, hogy villámgyorsan elkészül, az egyszerűségében rejlik. Az alább bemutatott citromos-áfonyás…

Tavaszi spárgás rizottó friss citrommal és mentával
Tavaszi spárgás rizottó friss citrommal és mentával

Az egyik legegyszerűbb és egyben legcsodásabb fogás, amit a tavasz sztárzöldségéből készíthetsz, az nem más,…

brokkolis tejszínes tészta
Bársonyos brokkolis tészta: fokhagymásan és citromosan

A brokkolis tészta azon ételek közé tartozik, ami tökéletes a fáradt napokra, mivel villámgyorsan, mindössze…

Zöldségfasirt egy fehér tányéron, fehér háttérszínekkel
Zöldségfasírt egyszerűen: így mentsd meg a maradék zöldségeket

A zöldségfasírt az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb húsmentes fogás, és nem véletlenül. Egyrészt azok számára,…

Vegán tojáskrém
Vegán tojáskrém háromféleképpen: tofus, csicseriborsós és avokádós

A vegán tojáskrém pofonegyszerűen elkészíthető, ugyanis a fekete sónak köszönhetően megszólalásig hasonlít az eredetire. A…

Fonott kalács
Fonott kalács vaníliásan és citromosan: a húsvéti reggeli fénypontja

Nincs is jobb napindító, mint ez a könnyen elkészíthető és mennyei citromos-vaníliás fonott kalács. Ráadásul…

Burgonyás medvehagymás pogácsa egy asztalon
Medvehagymás pogácsa: a burgonyától lesz igazán pihe-puha

A pogácsák történelmében az egyik legkiemelkedőbb példány kétségkívül a medvehagymás pogácsa. Ez a recept ráadásul…

Ecetes krumplisaláta zellerrel az asztalon
Ecetes krumplisaláta: zellerrel tesszük ünnepivé

Ahány ház, annyi szokás, de nálunk nincs húsvét ecetes krumplisaláta nélkül. Ráadásul ez egy különleges…

Medvehagyma pesto dióval
Medvehagyma pesto dióval: frissítő tavaszi szósz tésztára vagy szendvicsbe

A kora tavasz egyik legizgalmasabb idényzöldsége az olaszok kedvenc tésztaszószaként elkészítve: ez a medvehagyma pesto.…

Kész, friss banánkenyér egy asztalon, banánokkal körülvéve
Banánkenyér: a banánmentés koronázatlan királya

Biztosan sokszor megfogadtad már a megbarnult banánokat nézve, hogy „majd sütök belőle banánkenyeret”. Azonban legyünk…

Savanyított jégcsapretek üvegbe zárva.
Savanyított jégcsapretek: hűtőben tárolva hetekig friss marad

Te is találkoztál már a boltokban a fehér óriás retekkel, de nem merted megvenni, mert…

mogyoróvajas szelet
Gluténmentes sütik házilag: titkos trükkel tehetjük finomabbá

Gluténmentes sütit készíteni sokszor kihívást okozhat, mert nem minden oldható meg annyival, hogy a finomlisztet…

Medvehagyma-krémleves recept
Medvehagyma-krémleves burgonyával: mindössze 30 perc alatt elkészül

Alapesetben március végére, április elejére tehető a medvehagyma szezonja, de idén már február végétől beköszöntött…

Jeera aloo sült krumpli
Jeera aloo: az indiai köményes sült krumpli

A jeera aloo egy népszerű étel Dél-Ázsia területén, aminek fő összetevői a burgonya és az…

vegán babkrém receptje
Vegán babkrém kápia paprikával és kukoricával

Vannak kencék, amik lágyan és krémesen jók, de ez a babkrém nem tartozik közéjük. Ennek…