Mentás tepsis újburgonya

Akár köretként, akár önállóan, ki ne szeretné az újburgonyát? Fokhagymásan vagy petrezselymesen már megszokhattuk, de…

Vegán répás-fahéjas csiga

Ha rajongsz a fahéjas csigáért, és imádod a répatortát, akkor ez a sütemény pontosan neked…

Gluténmentes vöröslencse-tortilla

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a…

tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje
Csenge és Flóra világkonyhája: tabbouleh, a világ egyik kedvenc mezzéje

Közel-keleti sorozatunk utolsó előtti állomásán egy igazi klasszikus következik. Megmutatjuk, hogyan készül az autentikus, kirobbanóan…

Vegán bacon rizspapírból

A rizspapírból készült vegán bacon egyedülálló és izgalmas lehetőséget nyújt azoknak, akik a hagyományos, állati…

Frissítő mangós pohárkrém

Ez az egyszerű mangós pohárkrém egyszerre krémes, édes és frissítő, ráadásul hozzáadott cukortól mentesen is…

Vegán spárgakrémleves

Itt a spárga szezonja, így ha te is szeretnél tavaszi hangulatot csempészni a konyhádba, nincs…

Csenge és Flóra világkonyhája manti
Csenge és Flóra világkonyhája: manti, a Közel-Kelet falatnyi töltött tésztája

Apró, takaros, töltött tésztafalatok chilis vajjal és fokhagymás joghurttal nyakon öntve: ez a közel-keleti kalandozásunk…

Epres piskóta, baloldalt egy tányéron egy szelet, jobboldalt egy kerek tepsi
Könnyű epres piskóta

Ha szeretnél egy légies és könnyen elkészíthető desszertet készíteni, akkor ez az epres, piskótaszerű sütemény…

vegán tofus receptek
Így készül a vegán „tofufeta”

A vegán „tofufeta” elkészítése nem igényel sok hozzávalót és bonyolult technológiát sajtkultúrákkal, mindössze néhány összetevőből…

Csenge és Flóra világkonyhája - mujadara recept
Csenge és Flóra világkonyhája: mujadara, a szegény ember eledele

Újabb állomására érkeztünk a közel-keleti recepteknek: most a levantei térség egyik legnépszerűbb, Irakból eredeztethető ételét,…

Tavaszi vegán zöldségleves (TÉNÉ)

Mi sem lehetne jobb, mint egy egyszerű, otthonos meleg leves. Ez a zöldségleves rendkívül laktató,…

Ful medames: az egyiptomi reggeli

Az autentikus ful medames reggeli receptje lóbabból készül, amit római köménnyel, friss fűszernövénnyel, fokhagymával, citrommal…

Yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél egy asztalon, citrommal a tetején
Csenge és Flóra világkonyhája: yaprak dolma, azaz töltött szőlőlevél

Világkörüli receptsorozatunk mai részében dolmát készítünk: ez az étel a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb, szőlőlevélbe töltött…

receptválogatás 6 gyors tésztaétel
Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta

A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez…

Csenge és Flóra spenótos gözleméje - Prove
Csenge és Flóra világkonyhája: spenótos gözleme

Nemzetközi sorozatunk közel-keleti állomásáról újabb török ételt hoztunk el a kulináris kalandozásra vágyóknak, ami nem…

Energetizáló gyömbérshot

A gyömbérshot egy frissítő és egészséges ital, amely gyömbérből és citromléből készül. Előnye, hogy könnyen…

Mercimek köftesi - Prove.hu
Csenge és Flóra világkonyhája: mercimek köftesi Törökországból

A török konyha egyik legelterjedtebb és egyben legnépszerűbb étele a köfte, ami leginkább a fasírthoz…

Vegán Raffaello golyók

Ha te is rajongója vagy a kókusznak, de unod már a hagyományos kókuszgolyót, akkor mindenképp…

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét…