Vegán fokhagymakrémleves

Ez az egyszerű fokhagymakrémleves jó barátunk lehet, ha egy gyors és könnyed levesre vágyunk. A…

Indiai jellegű lencsés tofu

Ahogy hűlnek a napok, egyre inkább vágyunk olyan komfortételekre, amelyek felmelegítenek bennünket, mint egy forró…

Egyiptomi koshari – Csenge és Flóra világkonyhája

Tudod, mi az a kushari, vagy koshari? Ha nem, akkor meglepő ténnyel szolgálhatunk: ez a…

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille egy hagyományos francia étel, amelynek számos elkészítési módja ismert. Az egyik ilyen változat…

Chili sin carne TÉNÉ módon elkészítve

A hűvösebb napokon nincs is jobb annál, mint bekuckózni egy meleg takaró alá egy tál…

Vegán sütőtökös brownie

Ha szeretnél egy kis őszi varázst csempészni a hétköznapjaidba, vagy egy isteni desszerttel megörvendeztetni a…

Harissa recept otthon készítve
Harissa, az észak-afrikai csípős paszta – Csenge és Flóra világkonyhája

Nemzetközi sorozatunk e heti részében továbbra is a dél-mediterrán régióban maradunk – készítsd el velünk…

vegán sütőtökös gnocchi
Vegán sütőtökös gnocchi citromos-zsályás vajban

Ez a vegán sütőtökös gnocchi zsályás-citromos vajban megforgatva egy felső kategóriás éttermi fogás látszatát kelti,…

Így készül az éeszak-Afrikai kuszkusz, recept.
Észak-afrikai kuszkusz – Csenge és Flóra világkonyhája

Kulináris kalandunk vitorlája most dél-mediterrán vizekre sodorja hajónkat, ahol az észak-afrikai Magreb régió egyik legnépszerűbb…

Puha fahéjas-vaníliás szelet olívaolajjal

A kevert sütemény a lusta délelőttök tökéletes kísérője: szinte csukott szemmel, öt perc aktív munkával…

Pumpkin spice latte házilag - vegán
Pumpkin spice latte házilag

Az őszi hangulat ikonikus eleme a pumpkin spice latte, vagyis a sütőtökös-fűszeres latte. Ennek egy…

Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal-min
Narancsos-kardamomos torta olívaolajjal – Csenge és Flóra világkonyhája

A narancs és a kardamom édes-fűszeres kombinációja és az olívaolaj pikáns aromája teszi olyan ellenállhatatlanná…

Tortilla de patatas
Vegán tortilla de patatas, azaz spanyol krumplis omlett – Csenge és Flóra világkonyhája

A tortilla de patatas, azaz a spanyol omlett a mediterrán reggelik koronázatlan királya. Ezt a…

Vegán brassói

A hagyományos fogások átalakítása vegán változattá egyre inkább teret hódít. A vegán brassói remek példa…

Banoffee pie, sütés nélküli karamellás-banános pite egy fehér tányéron, amiből egy szelet hiányzik
Vegán banoffee pie, azaz sütés nélküli karamellás-banános pite

A banános-karamellás pite igazi klasszikus desszertté vált az elmúlt évtizedekben, és mindössze néhány kis módosítással…

Vegán gyros recept
Gyros, a világhírű görög kedvenc – Csenge és Flóra világkonyhája

Mediterrán sorozatunkból természetesen nem maradhatott ki a világszerte oly népszerű görög street food, a gyros…

Az autentikus falafel receptje

A világ egyik legjobb street foodját otthon elkészíteni nem is akkora ördöngösség. Csak néhány kisebb…

Csenge és Flóra világkonyhája: gazpacho, a hideg spanyol zöldségleves

Mediterrán sorozatunk első receptje a spanyolok egyik kedvenc nyári hűsítője: ez a gazpacho, azaz a…

két zöldborsókrémes szendvics bambusz alátéten, friss zöldborsóval és bazsalikommal díszítve
Vegán majonézes zöldborsópástétom

Ha valami különlegeset keresel, ami feldobhatja az étkezéseidet, akkor a friss és könnyed zöldborsópástétom tökéletes…

Cukkinifasírt egy fekete vágódeszkán, mögötte egy félbevágott cukkini és póréhagyma
Kapros cukkinifasírt (TÉNÉ opció)

Ha szereted az egyszerű, mégis ízletes ételeket, akkor a cukkinifasírt remek választás lehet számodra. Ráadásul…