Burgonyás medvehagymás pogácsa egy asztalon
Húsvét növényi alapokon – receptötletek az előételtől a desszertig

Húsvétkor kétségkívül az állati eredetű összetevők dominálnak: a húsos hidegtálak, tojásalapú ételek és majonézes saláták…

Thai ihletésű quinoasaláta felülnézetből egy kék tányéron újhagymával és zöldfűszerrel díszítve, mellette néhány szelet uborka a tányéron, a pulton pedig egy csokor menta és két szál újhagyma
Thai ihletésű quinoasaláta pikáns mogyoróvajas öntettel

A thai konyha jellegzetes aromái köszönnek vissza ebben a színes, tápanyagokban gazdag quinoasalátában: az édes,…

Vegán karfiol steak egy sötét tányéron, alatta zöldségpüré és zöldolaj, a teteje darált maggal megszórva, díszítésként zöldfűszer.
Sült karfiolsteak fűszeres olajjal, variálható köretekkel és mennyei szószokkal

Ha izgalmas, rendhagyó növényi fogásra vágysz, ne keress tovább: ez a karfiolsteak tökéletes könnyű ebédként…

Egy kis befőttesüvegből egy kéz tahiniszószt önt egy tál zöld salátára világos felületen, oldalnézetből
A tökéletes tahiniszósz – bármilyen salátát feldob

Unod már a vinaigrette és mustáros önteteket? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a…

Csicseriborsó-pörkölt egy fém edényben felülnézetből, mellette három szelet pirított kenyér, körülötte friss petrezselyem
Csicseriborsó-pörkölt: mindössze 30 perc alatt elkészül

A csicseriborsó-pörkölt a hagyományos magyar ízvilágot hozza el a konyhádba teljesen növényi alapokon. Nemcsak ízletes…

Paradicsomos tofufasírt egy tányér paradicsomos spagettin felülnézetből, sötét felületen, mellette két fürt koktélparadicsom
Paradicsomos tofufasírt – a klasszikus húsgombóc vegán változata

Ha szereted a paradicsomos húsgombócot, de kipróbálnál egy növényi alapú változatot is, ez a tofufasírt…

Zellerkrémleves egy fekete tányérban, fa felületen, körülötte pirítós, olívaolaj és petrezselyem
Vegán zellerkrémleves – gyors és könnyű megoldás ebédre

Ha egy könnyű, mégis laktató levest keresel, a zellerkrémleves jó választás. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis…

Aszalt paradicsomos spenótos tészta egy tányéron felülnézetből, fa felületen, a jobb alsó sarokban egy edényben látható, körülötte kockás konyharuha
Krémes aszalt paradicsomos, spenótos tészta: 15 perc alatt elkészül

Ha szereted a gyorsan elkészíthető, mégis különleges recepteket, akkor ez a mindössze negyedóra alatt elkészíthető,…

Vékony palacsinták egymáson egy tányéron, a háttérben csatos üvegek, narancs
Vegán palacsinta alaprecept édes és sós töltelékhez is

Tej- és tojásmentesen is készülhet mennyei palacsinta, amelyet kedved szerint édesen vagy akár sósan is…

Kimchi egy fekete tálkában, benne két evőpálcika, a háttérben kis fekete tálkákban chilipehely, friss chilipaprika
Így készül a kimchi, a fermentált koreai káposzta (vegán recept)

Ha unod a hagyományos savanyú káposztát, akkor jó helyen jársz: ez a fűszeres, csípős, koreai…

Egy tál sötét rózsaszínű, céklás hummusz felülnézetből, egész csicseriborsóval, lime-mal és petrezselyemzölddel díszítve, fehér asztalon, alatta hússzínű konyharuha, mellette háromszögre vágott pitakenyerek és petrezselyemzöld
Sült céklás hummusz: eredeti recept rózsaszín csavarral

Az eredeti hummusz receptjét ugyan semmi nem veri kenterbe, időnként azonban fel-felbukkan egy-egy változat, amit…

Bogyós gyümölcsös smoothie-tál
Smoothie tál bogyós gyümölcsökkel: igazi vitaminbomba reggeli

A smoothie tál a gyümölcsturmix sűrűbb, kanalazható formája, amit a zabkásához hasonlóan mindenféle földi jóval…

Karalábé krémleves fehér tálban pirított kenyérkockákkal
Karalábé-krémleves: egyszerű és egészséges fogás a hétköznapokra

Ez a karalábé-krémleves az egyik legegyszerűbb étel, amit elkészíthetsz vacsorára, ha épp ötlet híján vagy.…

Tempeh kockák szószban egy világoskék tányéron, zöld és piros chilipaprika-szeletekkel
Mi az a tempeh? – komplett útmutató és ízletes recept kezdőknek

A vegán ételek világába belecsöppenvén sok, korábban annyira ismeretlen hozzávaló jön szembe az emberrel, amivel…

Szejtánból készült vegán steakek, az egyik felszeletelve
Szejtán, más néven búzahús – útmutató, tápanyagtartalom és recept kezdőknek

A szejtán a növényi alapú étkezés egyik fő fehérjeforrása. Legtöbbünk számára ilyen formában ismeretlen dologról…

Flammkuchen, más néven tarte flambée, az elzászi hagymás lepény egy fa deszkán, körülötte kosckás konyharuha, zöld és lila hagyma
Flammkuchen, a kelesztés nélküli elzászi hagymás lepény

A flammkuchen – más néven tarte flambée – egy hagyományos elzászi specialitás, amely tökéletes választás…

Receptképek a Vegajó felhasználásával
3 kreatív recept a Vegajó legfinomabb alapanyagaival, amiket az egész család imádni fog

A kezdő vegánoknak, vagy azoknak, akiknek nincs sok idejük, de szeretik a megszokott alapanyagok nyújtotta…

Vegán fonott kalács felülnézetből, amiből néhány szelet le van vágva, fa felületen és egy piros kockás konyharuhán
Mennyei foszlós kalács: tej- és tojásmentesen is tökéletes

A kalács egy igazi klasszikus, amely vegán változatban is könnyen elkészíthető bonyolultabb vagy nehezen beszerezhető…

Tea átlátszó csészében fahéjjal, ánizzsal és szárított citromkarikákkal díszítve, körülötte karácsonyi dekorációval
Vegán karácsonyi italok: a legfinomabb chai, forró csoki és alkoholmentes puncs

A karácsonyi italok sorában először szinte mindig a forralt bor szerepel. Most három olyan receptet…

Gluténmentes morzsasüti egy kerek tepsiben, aminek a tetején zabpehely van, alul szilva és bogyós gyümölcsök
Gyorsan elkészíthető, gluténmentes szilvás morzsasüti

A morzsasüti, más néven crumble egy olyan sütemény, amely készülhet édes vagy sós változatban is.…