Egészség

Növényi étrend mentett meg egy nőt a végstádiumú petefészekrákból

„12 éve történt, és azóta nem volt visszaesés. Most már elmondhatom, hogy átléptem a túlélési rátát a végstádiumú rákból!”

Sally A. Lipsky, táplálkozási tanácsadó, előadó és a Beyond Cancer: The Powerful Effect of Plant-Based Eating című könyv szerzője egy videóban osztotta meg a történetét, hogy másokat is segítsen az egészségük fenntartásában.

Lipsky a videóban beszámol a diagnózisról, a terápiáról, és arról, hogyan változtatta meg a növényi alapú étrend az életét.

A vészriadó

„12 évvel ezelőtt durva figyelmeztetőt kaptam. A lesújtó diagnózis: késői stádiumú petefészekrák. Mindez egy hónappal azután történt, hogy az orvosomtól a kivizsgáláson megkaptam a “teljesen egészséges” diagnózist.”

Mint tudjuk, a késői stádiumú petefészekrák nem túl biztató, hiszen gyakran visszatérhet és sok esetben nem jól reagál a kemoterápiára. Azonnali műtét és kemoterápia várt a nőre, miközben úgy érezte, időzített bombán ül.

Szorongott, hogy visszatér-e a daganat vagy sem, van-e még elég ideje. Azt mondja, úgy érezte, többé nem tudta ellenőrizni és kordában tartani a testét, nem tudott mit tenni a betegség ellen.

Az étrend ereje

Ekkor talált rá David Servan-Schreiber által íródott Anticancer: The New Way of Life című könyvre, amely – a szavaival élve – felnyitotta a szemét az ételek erejére. Ez a könyv, mely a növényi étrend egészségügyi előnyeiről szól, további olvasásra, kutatásra sarkallta, részt vett konferenciákon és workshopokon, és okleveles tanácsadó lett.

„Mindezek által öntudatra ébredtem, és úgy éreztem, már valamennyire kézben tudom tartani a dolgokat és kevésbé szorongok egy-egy orvosi teszt vagy ultrahang előtt. Mindez 12 évvel ezelőtt történt és azóta sem estem vissza. Minden bizonnyal túlléptem a meghatározott túlélési rátát.”

Ne várd meg a krízis bekövetkeztét az egészségedben. Az első és legfontosabb, bár nehéz dolog, hogy cselekedni kell. A második, hogy ha már bajba került az egészséged, képes legyél változtatni.

Azért vagyok itt, hogy segítsek másoknak, nem csak daganatos betegségben szenvedőknek, de mindenkinek, aki nyitott az információkra, mert ezt nem mindig kapják meg az egészségügyi dolgozóktól. Fel kell tárnom mindezt. Azért, hogy másoknak már ne kelljen ennyit kutatni utána.”

– hangsúlyozza Lipsky, aki saját tapasztalatai alapján másoknak is a növényi étrendet ajánlja rengeteg betegség megelőzésére vagy kezelésére

Galgóczi Dóra

Galgóczi Dóra

Író és természetgyógyász
Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.