Köztudott, hogy Ázsiában az emberek rengeteg rizst esznek. Nemcsak köretként hanem desszertnek is fogyasztják. Rengeteg rizsfajta létezik és a ragacsos rizs az egyik.
A recept nagyon egyszerű. Csak egy rizs- vagy zöldség párolóra van szükségünk, ragacsos rizsre, friss mangóra, kókusztejre és egy kis türelemre, amíg a rizs a vízben ázik. Most megmutatom nektek, hogy milyen finomságot tudtok belőle készíteni, amit aztán garantáltan nem tudtok majd abbahagyni!
Ragacsos rizs mangóval
Adag: 2-3 főre
Hozzávalók:
- 2 bögre ragacsos rizs.
- 4 bögre víz
A szószhoz:
- 250 ml kókusztej
- egy kevés barnacukor
- só
Ragacsos rizs elkészítése:
- Áztasd be a rizst egy éjszakára 4 bögre vízbe.
- Másnap öntsd le róla a vizet és tedd bele a rizst egy párolóba*. A párolót tedd egy fazékba és önts alá vizet. 20-30 percig párold de ne felejts néha alá vizet önteni.
- Közben készítsd el a szószt. Egy wok serpenyőben melegítsd fel a kókusztejet és keverj bele egy kis cukrot, ízlés szerint. Egy nagyon pici sót is tegyél bele. A fele kókusztejet öntsd ki egy tálba, erre még később lesz szükséged. A maradék kókusztejbe (a serpenyőben) keverd bele a rizst, keverd össze és melegítsd meg.
- Melegen tálald, öntsd nyakon a tálban lévő kókusztejjel. Friss mangóval, és ha szereted, banánnal tálald.
- Nagyon egyszerű, de isteni desszert!
Megjegyzés:
A ragacsos rizst Thaiföldön friss érett mangóval és kókusztejes szósszal árulják. Bárhol lehet kapni, nagyon közkedvelt. Sima rizzsel sajnos nem ugyanaz az élmény, ezért mindenképpen ajánlom a ragacsos rizs beszerzését.
*A párolót az Ikeában vettem, potom áron. Jó kis darab, fémből készült.
További receptek a Prove.hu-n
Yoli vagyok, 4 éve Berlinben lakom. Ételfotósként, Bloggerként és Social Media Managerként dolgozom a földrajz tanulmányaim mellett. Majdnem 3 éve vagyok már vegán és egyik életem legjobb döntése volt! Célom, hogy minél több ember szemét és lelkét nyissam fel, hogy nyitottabb legyen a növényi táplálkozás felé.