Most olvasott cikk
Ragacsos rizs mangóval

Ragacsos rizs mangóval

Köztudott, hogy Ázsiában az emberek rengeteg rizst esznek. Nemcsak köretként hanem desszertnek is fogyasztják. Rengeteg rizsfajta létezik és a ragacsos rizs az egyik.

A recept nagyon egyszerű. Csak egy rizs- vagy zöldség párolóra van szükségünk, ragacsos rizsre, friss mangóra, kókusztejre és egy kis türelemre, amíg a rizs a vízben ázik. Most megmutatom nektek, hogy milyen finomságot tudtok belőle készíteni, amit aztán garantáltan nem tudtok majd abbahagyni!


Ragacsos rizs mangóval

Adag: 2-3 főre


Hozzávalók:

  • 2 bögre ragacsos rizs.
  • 4 bögre víz

A szószhoz: 

  • 250 ml kókusztej
  • egy kevés barnacukor

Ragacsos rizs elkészítése:

  1. Áztasd be a rizst egy éjszakára 4 bögre vízbe.
  2. Másnap öntsd le róla a vizet és tedd bele a rizst egy párolóba*. A párolót tedd egy fazékba és önts alá vizet. 20-30 percig párold de ne felejts néha alá vizet önteni.
  3. Közben készítsd el a szószt. Egy wok serpenyőben melegítsd fel a kókusztejet és keverj bele egy kis cukrot, ízlés szerint. Egy nagyon pici sót is tegyél bele. A fele kókusztejet öntsd ki egy tálba, erre még később lesz szükséged. A maradék kókusztejbe (a serpenyőben) keverd bele a rizst, keverd össze és melegítsd meg.
  4. Melegen tálald, öntsd nyakon a tálban lévő kókusztejjel. Friss mangóval, és ha szereted, banánnal tálald.
  5. Nagyon egyszerű, de isteni desszert!

Megjegyzés:

A ragacsos rizst Thaiföldön friss érett mangóval és kókusztejes szósszal árulják. Bárhol lehet kapni, nagyon közkedvelt. Sima rizzsel sajnos nem ugyanaz az élmény, ezért mindenképpen ajánlom a ragacsos rizs beszerzését.

*A párolót az Ikeában vettem, potom áron. Jó kis darab, fémből készült.

ragacsos rizs mangóval


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Hozzászólások (0)

Mi a véleményed?

Az e-mail címed természetesen nem kerül ki a nyilvánosság elé.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.