Puskás Peti és az állatvédők illegális szaporítótelepről mentettek ki kutyákat

Puskás peti kutyákat mentett a szaporítótelepről

Március 7.-én, hétfő dél körül csaptak le közösen az állatvédő szervezetek egy illegális szaporítótelepre. Az állatmentésen részt vett Puskás Peti is, aki könnyekkel küszködve mutatta be a valóságot a szaporítók sötét oldaláról.

Az első videóból azt láthatjuk, hogy rendkívül kicsi és koszos boxokban voltak tartva a kutyák, akik óriási, szívszorító szemekkel figyelték, hogy mi is fog történni velük.

A terület tele volt szeméttel és kacatokkal, és a videó készítésekor éppen 80 kutyát menekítettek ki egy másik, hátsó kertrészből.

Az első videót a cikk írásának pillanatában már több, mint 130.000-en látták, ráadásul egy nagyon fontos üzenettel: ne vásároljunk szaporítótól – ha szeretnénk boldoggá tenni egy állat életét, fogadjunk inkább örökbe!

Több tucat megmentett kutya

Később egy második, immár élő videóval is jelentkezett Puskás Peti, ahol részletesebben is megmutatta, hogyan mentenek meg további 40-50 kutyát egy másik helyszínről.

Ismét hangoztatja, hogy aki nem örökbe fogad, hanem szaporítótól vásárol, az ilyen szörnyűségeket támogat, ami a videókban is látható.

A szaporítók ráadásul nem szakemberek, csak a profit érdekli őket, az állatok jólléte egyáltalán nem.

„Azért is jöttem ki erre a terepre, hogy ezeknek a fantasztikus embereknek, akik éppen mentik a kutyákat, tudjam segíteni a munkájukat azzal, hogy bemutatom nektek, hogy a hazai állat- és kutyakereskedelem mögött mennyi kegyetlenség és embertelenség áll.”

 

Az akcióban az alábbi szervezetek vettek részt:

Győzelem az állatoknak és az állatvédőknek

Nem sűrűn hallani ilyen jó hírről, de itt tényleg happy end lett a vége: az állatokat kimenekítették, a szaporítót pedig remélhetőleg végleg leállítják.

7-8 órával az akció után, a nyíltan vegán szemléletű Puskás Peti az alábbi képeket posztolta a Facebook oldalára:

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett az akcióban, és köszönjük Puskás Peti, hogy leleplezted az embertelen szaporítókat!


 

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.