A Prove szerkesztősége

ismerj meg minket

Vida Raul - Prove.hu alapító, vegán aktivista

Vida Raul

Főszerkesztő

Vida Raul az ország első teljes állású vegán aktivistája, aki több, mint 5 éve indít és vezet nagyszabású, országos vegán projekteket – többek között a 240.000 követővel rendelkező Csir Kevin oldal alapítója, az 56.000+ magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és az Empátia Sztori non-profit szervezet vezetője. Munkája során több, mint 1500 adag vegán ételt kiosztott rászorulóknak, iskoláknak és kórházaknak, valamint több százezer embert ér el online és élő eseményeivel.

Sz. Flóra publicista - Prove.hu-min

Szabó Flóra

Környezetgazdász

Szabó Flóra környezetgazdálkodás szakon szerzett diplomát 2021 januárjában. A legfontosabb értéknek az empátiát tartja, éppúgy az állatok és az élővilág iránt, mint az emberek felé. Hisz benne, hogy egyre többen rájövünk: a hús ára egy élet elvétele, és az élet szeretetének, az együttérzésnek, a közös társadalmi értékeinknek minden élőre ki kell terjednie. Ezt az üzenetet minél hitelesebben igyekszik képviselni az írásaiban, az aktivizmusban és a mindennapokban is.

Gy. Szabó Csilla - vegán újságíró - Prove.hu

Gy. Szabó Csilla

Újságíró

Gy. Szabó Csilla sportújságíróként kezdte pályáját 20+ évvel ezelőtt. A szakmájában elért sikereit és tapasztalatát felhasználva jelenleg lelkiismeretesen azon dolgozik, hogy a néhány évvel ezelőtt változást (a vegánná válást) írásaival széles körben megismertesse a magyar lakossággal. Exkluzív interjúkat készít ismert emberekkel a veganizmusról és alapos cikkeket ír az állatok jogairól – miközben aktívan futja a maratonokat, ugyanolyan intenzitással, mint korábbi életmódja alatt.

Kőrösi Bogdán - Prove.hu író, szerző

Kőrösi Bogdán

öko-podcaster, állatjogi aktivista

Kőrösi Bogdán amatőr tájképfotós, öko-podcaster és állatjogi aktivista, aki lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. Több civil egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. Szabadidejét leginkább olvasásra, túrázásra, önképzésre és angol nyelvű vegán videók feliratozására fordítja.

Dr. Gergely Anna - Prove.hu

Dr. Gergely Anna

Pszichoterapeuta, jogász, dietetikus, író

Dr. Gergely Anna szerint az egészségünk a legfőbb értékünk, de nincs az a gyógyszer, amely felérne a szervezet öngyógyító erejével. Célja, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztva minél több ember hozhasson tudatos és felelősségteljes döntéseket az egészsége érdekében. 2015 óta teljes állásban praktizál Németországban, és táplálkozási tanácsadást biztosít, melyben a teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) elveit javasolja betegei számára – nagy sikerrel.

Dr. Makra Milán, radiológus orvos

Dr. Makra Milán

Radiológus orvos, szakmai lektor, erőemelő

Dr. Makra Milán a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen szerezte diplomáját 2005-ben, 2011-től radiológus szakorvosként, 2015 óta pedig főorvosként dolgozik Németországban. A növényi étrendre való átállását egy belgyógyász kollégája inspirálta, aki 79 évesen lett a korcsoportjában ezüstérmes a német erőemelő bajnokságon. Azóta is azon dolgozik, hogy a teljes értékű növényi étrend népszerűbb legyen a sportolók és más társadalmi csoportok körében.

Domján Csenge - Prove.hu

Domján Csenge

Biomérnök hallgató

Biomérnök hallgató a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki karán. Már 6 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

A te pozíciód

Légy a csapatunk tagja!
kerdojel prove team

A te pozícióid

Légy a csapatunk tagja!

A Prove.hu egy veganizmussal foglalkozó médiafelület.

Célunk a részrehajlás nélküli, szakértői hírszolgáltatás és véleménynyilvánítás. Szerkesztőségünkben újságíró, dietetikus és környezetgazdász is felel a szakmai munka minőségéért. Mindannyian etikai vegánok vagyunk.
Állatok Világnapja 2020

Szélsőségek és hatásvadászat nélkül közöljük az írásainkat.

Tájékoztatjuk olvasóinkat a legégetőbb globális problémákról, és érdemi, békés párbeszédre invitáljuk őket.

Célközönségünk a zöld, vegán, cruelty-free, etikus és növényi alapú termékek iránt érdeklődő fogyasztók.

Minden támogatás megment egy állatot.

Segíts nekünk abban, hogy továbbra is több ezer embert indítsunk el az etikus életmód felé, mindezt hiteles edukációs tartalmakkal.