Most olvasott cikk
Csökkenhet a prosztatarák kockázata, ha így étkezünk

Csökkenhet a prosztatarák kockázata, ha így étkezünk

Prosztatarák kockázata csökkenthető

A University of California kutatói kétezer prosztatarákos beteget vizsgáltak legújabb tanulmányukban. Az eredmények megerősítik a korábbi kutatásokat, miszerint a növényi étrend kedvezően hat a prosztatarákkal küzdő betegek életminőségére. Az étrenddel nemcsak a betegség agresszivitása csökkenthető, de a szexuális élet minősége is javítható.

A növényi étrend pozitív élettani hatásairól szóló kutatások régóta ismertek. Ahogy az is, hogy a teljes értékű növényi étrend sok betegség ellen hatásos lehet.

Az utóbbi idők kutatásai alapján például egyre több bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a prosztatarák kezelésében, a betegség előrehaladásának lassításában is nagy szerepe van a növényi alapú ételeknek. Ezeket az eredményeket erősíti meg a University of California kutatóinak legújabb tanulmánya is – számolt be a hírről a The Times magazin.

A kutatók egy 2004 és 2016 között zajlott egészségügyi felmérés kétezer prosztatarákban szenvedő alanyát kérdezték meg étkezési szokásaikról. A férfiaknak részletesen ki kellett térniük az általuk fogyasztott hús- és tejtermékekre, magvakra, zöldségekre, gyümölcsökre, gabonákra stb.

Az eredményeink egybecsengenek a korábbi kutatások eredményeivel, vagyis hogy a növényi étrend javíthatja a prosztatarák lefolyásának kimenetelét

– mondják a kutatók.

Válaszaik alapján a kutatók két csoportba osztották őket. Az egyik csoportba azok a páciensek kerültek, akik étrendjében a növények domináltak. A másik csoportban az inkább állati fehérjét fogyasztók kaptak helyet. A kutatók azt találták, hogy a növényi étrenden élők esetében 47 százalékkal volt kisebb az esély arra, hogy a prosztatarákjuk tovább romoljon.

Nemcsak a prosztatarák, de a szexuális életminőség is javulhat

A növényi táplálkozás és a vegán életmód továbbra is sok férfi számára ijesztő a megbélyegzéstől való félelem miatt. Pedig egyre több bizonyíték mutat abba az irányba, hogy a férfiasság egyik fokmérőjének tekintett szexuális teljesítőképességre is pozitívan hatnak a növények.

A prosztatarák kezelései következtében felléphet merevedési zavar, de a növényi étrenden lévőknek kevésbé kell ettől tartaniuk.

A prosztatarákkal szembeni eredményessége, valamint a szexuális teljesítőképesség javítása mellett a növényi étrenden lévő férfiak a tesztoszteronszint tekintetében sem maradnak le. Sőt, a vegán férfiak szintje akár magasabb is lehet a húst fogyasztó társaiknál.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.