Állatok

A Prada nem használ többé kengurubőrt

A Prada mostantól nem használ kengurubőrtJohn Torcasio, Unsplash

Több divatcéghez csatlakozva – mint a Versace, a Victoria Beckham, a Chanel és a Paul Smith – az olasz Prada sem használ fel kengurubőrt a jövőben.

A döntés a LAV állatvédő szervezet nyomására történt, akik szerint Ausztráliában évente 2,3 millió kengurut ölnek meg, főleg a divatos ruhák előállítása miatt.

A hír bejelentése így hangzott a weboldalukon:

„A Diadora és a Versace után most a Prada csoport is méltányolta a felhívásunkat, hogy hagyják abba a kengurubőr használatát. Egy bejegyzésben a cég kinyilvánította, hogy a Prada csoport a jövőben sem tervezi a kengurubőr felhasználását, és a következő évi kollekciójukban sem fog szerepelni.”

A helyes döntés

A PETA is üdvözölte a változást, szerintük a Prada meghozta a helyes döntést, hogy nem vesz részt többé a barbár öldöklésben. Ám hozzátették, hogy még jobb lenne, ha a többi egzotikus bőrfajta kizárása is megtörténne, mint a krokodil, a strucc és a kígyók bőre.

„Minden termék mögött, melyet kenguruk vagy más egzotikus állatok felhasználásával készítettek, ott áll egy ártatlan állat, aki szörnyűséges halált halt”

– mondta a PETA termékfelelős igazgatója, Yvonne Taylor egy nyilatkozatban.

Tetszett ez a cikk? Olvasnál még ilyet? Csatlakozz a több, mint 100 támogatónkhoz, akik már befektettek a minőségi vegán újságírásba.
Kulcsszavak: kengurupetaPrada
Galgóczi Dóra

Galgóczi Dóra

Író és természetgyógyász
Évek óta követem a vegán életmódot. A könyveimmel egy kis iránytűt szeretnék adni az embereknek, hogyan találják meg az útjukat a világban. A gyógyítással pedig szeretnék testi-lelki egészséget adni, személyre szabott módszerekkel. Hiszek abban, hogy minden élet egyformán értékes, és mindenkiben ott rejlik az együttérzés.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.