Most olvasott cikk
Egy 82 éves vegán férfi 100 km-t fut le 10 nap alatt, hogy pénzt gyűjtsön az állatoknak

Egy 82 éves vegán férfi 100 km-t fut le 10 nap alatt, hogy pénzt gyűjtsön az állatoknak

Paul Youd vegán futó

A 82 éves Paul Youd sztorija a bizonyíték rá, hogy az életkor valóban csak egy szám. A nyugdíjas vegán férfi 100 km-t szeretne lefutni, hogy így gyűjthessen pénzt mentett állatok számára.

Az angliai Paul Youd 66 éves korában lett vegán és mint mondja, az új étrendjének köszönhetően majd’ kicsattan az energiától.

A férfi márciusban kezdett el edzeni, most pedig már azt tervezi, hogy június 21 és 30-a között minden nap 10 km-t fog lefutni. A különböző adománygyűjtő oldalakon már több, mint 2300 fontot (kb. 880.000 forintot) gyűjtött össze az adakozóktól.

Ráadásul minden lefutott kilométerrel további 10 fontot gyűjt a Dean Farm Trust nevű vegán menhely 200 állata számára.

“Vágytam a kihívásra és közben tenni is szerettem volna valamit a menhely állataiért. Az ott dolgozó emberek olyan csodálatos munkát végeznek, nagyon sokat küzdenek, és tudom, hogy sok pénzügyi problémájuk is van. A futás pedig valami olyasmi volt számomra, amit az otthonom biztonságában is gyakorolhattam” – írta a férfi az adománygyűjtő oldalán.

A gyakorlást pedig komolyan is vette. Youd egy 20 méter hosszú futópályát épített ki a hátsó kertjében, ott kezdett neki a mindennapos edzésnek.

„Több mint 8 hete kezdtem el futni és soha semmilyen fájdalmam nem volt. Mikor végzek az edzéssel, mindig úgy érzem, hogy van még energia bennem. Biztos vagyok benne, hogy képes leszek megbirkózni a kihívással.”

A Dean Farm Trust menhely vezetője, Mary Frankland is le van nyűgözve Paul Youd teljesítményétől.

„10 km-t lefutni nem nagy dolog, de 10 km-t futni minden nap, az már egy fiatalabb szervezetnek sem kis feladat. Paul eddig is rendszeresen támogatta a menhelyünket, alig várjuk, hogy szurkolhassunk neki a futása során. Nagyon hálásak vagyunk, főleg ezekben a nehéz időkben” – nyilatkozta.

Fauja Singh vegetáriánus futó
Fauja Singh, 100 év feletti vegetáriánus futó.

A világ legidősebb maratonistája is húsmentesen él

A 109 éves Fauja Singh 89 évesen, felesége halála után kezdett el futni, és bár néhány éve már visszavonult a sporttól, 2011-ben még nyolc világrekordot állított fel a korcsoportja szerinti futószámokban.

A férfi több évtizede vegetáriánus, általában a tejet is kerüli, nem dohányzik és antialkoholista, egy interjúban pedig azt is elmesélte, hogy kedvenc étele a csapáti (lepény) és az indiai lencse (dahl), de mellettük sok zöldséget és gyümölcsöt is eszik, amit gyömbéres teával öblít le.

Fauja Singh rendszeresen hangoztatta, hogy sikereit főleg a táplálkozási szokásainak tulajdonítja.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.