Most olvasott cikk
Olimpiai eseményt hackeltek meg állatvédők a legfőbb helyi szponzor miatt

Olimpiai eseményt hackeltek meg állatvédők a legfőbb helyi szponzor miatt

Egy kéz tart egy fekete-fehér Louis Vuitton táskát egy párizsi divatbemutató kifutóján

Egy párizsi olimpiai divatbemutató apropóján a PETA állatvédő szervezet arra kérte a Louis Vuitton luxusmárkát, hogy ne használjon fel többé egzotikus bőrt termékeihez. Gondoskodtak arról is, hogy az egész város megtudja, milyen kegyetlen gyakorlattal élnek a cég ázsiai beszállítói. Párizs legnevezetesebb épületeire kivetítették, miként mészárolják le a krokodilokat azért, hogy a céget ellássák alapanyaggal.

Megkezdődött a visszaszámlálás Franciaországban, ötkarikás lázban égnek a franciák. Még olimpiai témájú divatbemutatót is rendeztek a közelmúltban az ikonikus párizsi téren, a Place Vendôme-on.

A Vogue World 2024. június 23-án Párizsba érkezik, a Place Vendôme térre. A világszerte élőben közvetített esemény egy grandiózus show lesz, ahol a francia divat találkozik az olimpiai játékokkal, a főváros emblematikus divatházainak és tervezőinek részvételével

– harangozta be az eseményt a Sortiraparis.

A rendezvényre érkezők a divatbemutató mellett számíthattak élő koncertekre és fellépésekre is, ám ezenfelül egy kis meglepetést is kaptak. A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) francia szervezete egészítette ki egy rendhagyó „show-elemmel” az eseményt.

Az állatvédő csoport Párizs nevezetes építményeire és az égbe vetített üzenettel leplezte le a LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) luxuscikkekre specializálódott konglomerátum kegyetlen gyakorlatát – számolt be a Vegan FTA. És hogy miért pont éppen az olimpiai divatbemutató idejére ütemezték ezt? A válasz egyszerű: a francia cégcsoport a nyári ötkarikás játékok legfőbb helyi szponzora.

Egzotikus lehetőségként kínálkozott az olimpiai divatbemutató

A PETA a következő szöveget vetítette ki városszerte: Louis Vuitton: Elég az egzotikus bőrökből. Ezt követően pedig egy meglehetősen megrázó felvételt is mutattak arról, miként is néz ki az, amikor krokodilokat végeznek ki a bőrükért. A videó tartalma tehát felkavaró, csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

A sokkoló tartalom megjelent többek között az Eiffel-tornyon és a Louis Vuitton hotelen is. Utóbbi a tervek szerint 2026-ban nyit majd.

A PETA ázsiai vizsgálata során derült ki az, hogy az LVMH-nak szállító indonéziai vágóhidakon a kígyókat kalapáccsal verik, vízzel felfújják és borotvával vágják fel. Mindeközben ráadásul valószínűleg még eszméletüknél vannak ezek az állatok.

Csakúgy mint a divatipar kedvéért lemészárolt krokodilok. A PETA felvételei szerint ezeknek a hüllőknek megvágják a nyakukat, fémrudakat döfnek a gerincükbe, majd bozótvágó késsel fejezik le őket.

Az állatvédő szervezet kiemelte, az LVMH „azt állítja, hogy kivételes innovációs szellemet testesít meg, és az eseményt arra próbálja felhasználni, hogy modern vezető vállalatként pozicionálja magát. Mindezek mellett azonban továbbra is állatokat kínoz és gyilkol a szőrméből vagy egzotikus bőrből készült divatos kiegészítőkért”.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.